Fostul manager PNL al Spitalului Judeţean, Mihai Ionac, se consideră victimă a actualului director PSD Marius Craina

Mihai Ionac si Marius Craina

Mihai Ionac si Marius Craina

Într-un “Drept la replică” pe adresa site-ului deBanat, Mihai Ionac, fostul şef al Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean, susţine că s-au comis mai multe ilegalităţi în concursul şi, ulterior, contestaţia depuse de el. Ionac se consideră, de asemenea, o victimă a unei campanii de denigrare venită din partea conducerii spitalului.

Mihai Ionac, fost manager al Spitalului Judeţean în perioada 2005-2008, sprijinit fiind de PNL, a căzut concursul pentru funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie Vasculară. El deţinea acest post din anul 2008, imediat după ce a părăsit şefia spitalului. Ionac contest modul în care s-a dar concursul, dar şi felul în care a fost soluţionată contestaţia. Fără a da un nume, el vorbeşte de o campanie de denigrare venită din partea conducerii spitalului. Amintim că manager la această ora este Marius Craina, sprijinit de PSD.

Vă prezentăm intergral “dreptul la replică”:

“În data de 3 octombrie 2019 in debanat.ro a aparut un articol intitulat “Cutremur la Spitalul Județean. Fostul manager Mihai Ionac pierdut concursul pentru sefia Sectiei de Chirurgie Vasculara” sub semnatura Iulia Avram. Articolul respectiv contine o serie de afirmatii tendentioase care ma vizeaza, fara sa prezinte sub nici o forma opinia mea personala.

Va atasez contestatia pe care am inaintat-o conducerii spitalului dupa ce am primit o hartie scrisa cu pixul (atasata) in care mi s-a comunicat rezultatul la proba scrisa a examenului. In aceasta contestatie am semnalat conducerii spitalului neregulile care au facut posibila desfasurarea examenului cu abateri numeroase de la legalitate. Comisia de contestatie a fost alcatuita din o parte din comisia de examinare, criteriile alcatuirii/numirii acestei comisii au ramas, la fel ca baremul, secrete, fenomen caracteristic oricarui sistem totalitar si care evident, mi-a respins contestatia.  

In plus, va rog sa luati la cunostinta ca am actionat in judecata conducerea spitalului in legatura cu “limbajul suburban” pe care l-as fi utilizat in fata unor medici si asistente din subordine si am castigat definitv si irevocabil. Acest aspect nu are de-a face cu realitatea, face parte din campania persistenta, dezonoranta, de denigrare, pe care conducerea spitalului o instrumenteaza la adresa mea si a altor colegi si decenta v-ar putea sugera sa nu il mai reamintiti, data fiind decizia justitiei. Referitor la acuzatia facuta de ruda unui pacient care a decedat, se afla pe rol o ancheta penala, asa incat din nou, rigorile profesionale ar fi trebuit sa va faca sa va retineti de la afirmatii neprobate, neverificate. 

Referitor la cele 25 de ore de operatie pe zi, nu comentez decat faptul ca este un subiect preluat fara discernamant, atat de “jurnalistii” initiali, cat si de Dvs. Ati fi putut macar sa aveti curiozitatea sa ma intrebati “cum e posibil?”. Dar rostul articolului Dvs nu a avut sub nici o forma scopul de a prezenta informatii verificate, de a separa faptele de opinii (ma intreb ale cui?)  sau a-mi respecta demnitatea. In plus, m-ati prezentat drept faptuitor nu numai intr-o situatie in care justitia nu s-a pronuntat, dar si intr-una in care s-a pronuntat defintiv si irevocabil ca nu este asa!

Prin urmare va solicit sa publicati acest drept la replica, in intregralitatea lui.

Prof. dr. Mihai Ionac”.

dav

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Klaus a spus: (octombrie 4th, 2019 at 17:13 )

Iar e victima? Săracul!

Timisorean a spus: (octombrie 4th, 2019 at 18:10 )

A zis bine, se considera. Mai ionacule, urat ai trait, urat ai imbatranit si urat ai murit (a se citi, iesi din scena).

Dr. Mendeleev a spus: (octombrie 5th, 2019 at 08:36 )

Corect ar fi fost, sa vizualizam și răspunsul la contestație, nu numai dizertația avocatiala a prof Ionac. Așa măcar am fi înțeles și noi de ce i-au respins-o. Dar nu, el ne da cu portia: doar o pagina, cea cu aducerea la cunoștința a notei. Jumătăți de adevăr, tipic pentru Ionac. Și pana la urma, și ce dacă un proces-verbal este scris de mâna? Cum se scrie dacă nu de mâna? De ce se numește proces-verbal? Întrebați orice justițiabil și veți afla ca, in mod normal, e olograf. Ca noi, din comoditate, uneori, il facem la calculator, e o alta poveste. Sa conteste NOTA, nu comisia! Așa ar fi corect! Dar știe și el ca nu poate contesta niște foi albe și acum vine cu lideri de sindicat, incompatibilități etc. Mereu a marșat pe asta: chichițe avocățești care niciodată, cel puțin pana acum, nu l-au dus la o judecată pe fond! Așa ca sa ne lase cu poveștile cu sentințele definitive și irevocabile pentru ca, dacă cineva le citește, va vedea ca nu e declarat nevinovat, ci pur și simplu a avut câștig de cauza pe vicii procedurale! Mare caracter!

Ionac a spus: (octombrie 5th, 2019 at 15:31 )

Domnule Mendeleev, in primul rand va felicit pentru curajul opiniilor, exprimate, bineinteles, sub protectia anonimatului. Am solicitat de 4 ori deja, in scris, baremul, ca sa pot contesta nota. Procesul verbal nu e semnat de toti membrii de comisie, deci nu stiu daca toti membrii de comisie isi asuma nota. Nu l-am primit. Apropo de chichite avocatesti si de judecata de fond: da, justitia a anulat sanctiunile disciplinare nedrepte care mi-au fost date de conducere, pe vicii de forma. Pentru ca asa functioneaza justitia. Daca sunteti nemultumit, schimbati sistemul (care functioneaza asa in toata lumea). Apropo de fond, asistenta ca a sustinut minciunile referitoare la limbajul si comportamentul meu nu era in spital la momentul respectiv, era in concediu.

Alt Mendeleev a spus: (octombrie 6th, 2019 at 09:16 )

Poate ne spui mai ionac, de ce folosesti antetul spitalului pe contestatie (in ce calitate) si nu in ultimul rand de ce utilizezi si acum acelasi fals grosolan de „microchirurgie reconstructica” cand ministerul de resort a aprobat infiintarea sectiei de chirurgie vasculara si „MICROCHIRURGIE VASCULARA”. Chestia cu reconstrucriva e gaselnita ta ca sa prestezi ilegal anumite servicii medicale (motivul pentru care ti-au facut perchezitii si acasa). Mai vrei?!

@Ionac a spus: (octombrie 6th, 2019 at 09:33 )

Nu doresc sa intru prea mult in polemica cu dvs pentru ca viața pe secție m-a învățat ca dvs aveti mereu dreptate. Nu pentru ca ati avea ci pentru ca pur și simplu așa sunteți construit. Totusi, vreau sa punctez câteva chestiuni esențiale:
– nu, nu vreau sa schimb legile justiției, dar nici nu accept sa spuneti ca sunteți nevinovat, in baza unei sentințe definitive și irevocabile, pe care ati câștigat-o pe vicii de procedura. Corect este: nu ati fost declarat nevinovat, ci procesul a fost respins din chestiuni tehnice.
– nu știu cine a fost in concediu, dar știu ca au fost N persoane care v-au acuzat public de comportament abuziv, xenofobie, discriminare și limbaj trivial. E suficient sa va uitați la dvs pe YouTube când ne povestiți de țiganii de la marginea satului in care locuia bunica dvs ca sa realizați insinuările grobiene.
– in toată contestația dvs (drept la replica) nu scoateți un cuvânt despre nota sau barem, ci doar despre ilegalitatea comisiei, răzbunări, comploturi etc.
– nu e primul examen pe care-l susțin: baremul e afișat in lic public, înainte de examen…baremul e pe masa comisiei și poate fi consultat oricând…faptul ca ati ales sa susțineți examenul, “fără barem și cu o comisie ilegală”, înseamnă ca ati acceptat TACIT. Refuz sa cred ca la valoarea dvs și prin cate examene ati trecut (și ati făcut parte din comisii, in calitate de profesor) nu știți aceste lucruri.
– regret ca in momentul in care ati afirmat public faptul ca “managementul spitalului a încălcat o cutuma existența între medici”, nu ati avut curajul sa spuneti cu subiect și predicat ca cei pe care ii acuzați nu v-au lăsat sa copiati! Ca la asta va referiți, fără niciun dubiu! Și lumea mai trebuie sa știe un lucru: este pentru prima data când in istoria României, gratie fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, șefii secțiilor clinice sunt obligați sa susțină un examen de stat. Deci, nu mai sunt puși cu mânuță de către MAFIA din universitățile de medicina.
– aruncați șopârla (insinuare e mult spus) ca, se pare, nu toti membrii ai comisiei dvs de examinare au semnat procesul verbal al examenului. Probabil, ca va referiți la cei doi profesori universitari (prietenii dvs) care, in timpul examenului, conform “cutumei” (vorba dvs) au părăsit sala de concurs, evident, ca sa va lase sa dați frâu liber cunoștințelor dvs! Abia aștept sa negati ca, după ce omologii dvs au părăsit încăperea, ati pus laptopul pe masa, ca sa va “autoevaluati”, lăsându-i perplecși pe ceilalți membri din comisie, care v-au somat de îndată sa va reveniti la realitate! Tupeu fără margini! Sincer, v-as fi dat afara din concurs și as fi oprit proba! Repet: aștept sa negati! Sunt curios ce o sa spuneti când o sa va vedeți in imagini? De fapt știu: nu o sa spuneti ca nu sunteți dvs in fata laptopului, in timpul examenului, ci ca ati fost filmat ilegal și fără consimțământ. Și ca prietenii dvs, omologii dvs, care au părăsit sala in timpul probei, ca sa va lase sa “aprofundati subiectele”, nu apar pe cadru pentru ca erau la o tigara sau wc.
– nu mai spun acum ca prietenii dvs, când au văzut ca nu îndepliniți baremul, au încercat din răsputeri sa va salveze: v-au ridicat de la 55 de puncte la 63, dar tot nu a fost suficient. Le-a fost frica sa pluseze mai mult, motivele nu le discut acum. Cert e ca, după proba, au fugit ca niște bărbați, și-au închis telefoanele, nu au răspuns la sonerii crezând ca, dacă întârzie/refuza semnarea procesului-verbal, le veți ierta neobrăzarea! Dar ce sa va dea pe niște foi aproape goale? Comportamentul disperat al unuia, il înțeleg ff bine, ca e coleg cu soția dvs la Institutul de Cardiovasculară și, la câți “morți” are in fișet, ma mir ca mai este in libertate. Dacă “cazurile sociale” (de Weekend), așa cum sunt ele numite la IBCSV, încep sa vorbească, tot personal pleaca. Nu acasa!
– și o ultima intrebare. Stati liniștit ca nu o sa va întreb nici despre descinderi, nici despre sponsorizări, nici despre clinici sau averi, nici despre titluri universitare, nici despre programul dvs de 25 de ore/zi, nici despre malpraxis, nici despre morți, amputări sau operații estetice. Aștept, la avizierul spitalului, răspunsul la întrebarea: poate un profesor de educație fizica și sport, sa evalueze și sa dea note unui elev/student la limba și literatura romană? Asta apropo de plutonieri care evaluează coloneii – ca tot va plac exemplele din ierarhia militară! Și puneți și lucrarea scrisă tot acolo: poate rămânem și noi, colegii dvs, cu ceva după lecturare. Va rog sa rețineți ca am spus “colegi”…nuanță importantă in limbajul unui cadru universitar!
PS: si sa știți ca “anonimatul” nu mi se datorează mie, ci soțului meu. Sa auzim numai de bine!

Emil Adrian a spus: (octombrie 6th, 2019 at 19:26 )

In primul rand toti cei care scrieti sub anonimat sunteti niste lasi ca sa nu folosesc cuvantul care va caracterizeaza adica GUNOAIE,toata mascarada porneste de la cei care nu santeti de valoarea prof. Ionacsi va stiti voi ca nici cu somnifere nu mai puteti dormi noaptea de invidie si cautati sa-l compromiteti ba cu limbaj trivial, ba cu rasism,ba cu sponsorizari dubioase ,ba cu malpraxis bine ca nu aveti vreun video cu vreo prostituata pe calea Aradului.O facut sectie de chirurgie vasculara in judetean pentruca nu era ce vroiati sa faca bar de negri? Limbaj trivial pai daca dupa 22 de ani in blocul operator medicul iti spune sa-i asezi targa langa masa de operatie ca la carte si tu te revolti inseamna ca ai luat 22 de ani salariul degeaba .Treaba cu tigani pusi primari este cunoscuta si nu poate fi contestata strigau tare TRAIASCA PCR-UL si gata era primar si el saracul a mancat gaini de pe groapa de gunoi sau nu-i adevarat? Sponsorizari deocheate si aici este o mare problema dr. Popitiu vinde tablouri si cumpare aparatuyra pentru chirurgie vasculara in 2014 saloanele aratau ca niste celule pentru condamnati altfel arata acum,si personalul este mai educat si isi fac meseria fara sa mai astepte atentii.Sunt foarte multe de spus .Eu ma opresc aici dar printr-o ordonanta de la procurorul DNA am fost anuntat ca s-au retras acuzatiile impotriva prof.Ionac ,care in momentul cand a fost pus sub acuzare a pus la dispozitia curtii de conturi toate actele pentru ca nu avea de ascuns nimic .Muriti de cida si de inima rea , doamna prof.Ionac Adina va poate trata .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 3613 cazuri

3138
active
146
decese
329
vindecate

Situația globală

Total: 1191067 cazuri

880808
active
64197
decese
246062
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Simona Halep

Internaţionalele României de tenis nu se mai dispută în 2020. Turneul a fost câştigat în trecut de Halep şi Begu

Turneul feminin de tenis BRD Bucharest Open, programat în perioada 13-19 iulie la Arenele BNR din Capitală, nu va mai avea loc în acest an ca urmare a pandemie de coronavirus, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac. „Este exclus să se mai ţină turneul feminin BRD Bucharest Open în condiţiile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Internaţionalele României de tenis nu se mai dispută în 2020. Turneul a fost câştigat în trecut de Halep şi Begu
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Analiza imobiliare.ro

Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%

Preţurile proprietăţilor imobiliare din ţară nu par a fi fost afectate decisiv în cea de a treia lună din acest an, cea în care România a intrat în stare de urgenţă. Mai mult, acestea au crescut cu 1,6% per ansamblul lunii, la Timişoara plusul fiind de 1,4%. Starea de urgență instaurată pe plan național în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Conform Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 146 de decese în România, ale persoanelor cu coronanavirus, până sâmbătă seara. În această seară au mai fost raportate şase decese. Ultimele decese anunțate de Grupul de Comunicare Strategică: Deces 141. Bărbat, 51 ani din jud. Hunedoara. Persoană cu ciroză hepatică, se internează în data de 31...
Citeşte tot articolul Citeste articolul COVID-19. Numărul deceselor ajunge la 146, în România
Ordonanța Militară cu numărul 3 impune unele restricții de circulație în lupta cu COVID-19. În Timiș, peste 200 de persoane nu le-au respectat și au fost amendate de oamenii legii. Vineri, în 3 aprilie, polițiștii din Timiș au aplicat 215 amenzi în valoare de 346.270 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. Au dat amenzi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: Amenzi de peste 350.000 de lei într-o zi pentru cei care încalcă Ordonanțele Militare
Au fost înregistrate alte opt decese în România, numărul acestora ajungând la 141. A murit și o femeie din Timiș, în ambulanță, în timpul transferului. Conform Grupului de Comunicare Strategică, femeia de 59 de ani, din Timiș, a murit în ambulanță, în timpul transferului, de la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara la Spitalul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O femeie din Timiș, cu COVID-19, a decedat în timpul transferului cu ambulanța. 141 de decese în România
Preţurile proprietăţilor imobiliare din ţară nu par a fi fost afectate decisiv în cea de a treia lună din acest an, cea în care România a intrat în stare de urgenţă. Mai mult, acestea au crescut cu 1,6% per ansamblul lunii, la Timişoara plusul fiind de 1,4%. Starea de urgență instaurată pe plan național în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%
Luna aprilie nu va mai aduce reconfirmări sau numiri de manageri noi la ceea ce Nicolae Robu numea spitalele Primăriei. Cele trei unităţi medicale aflate în administrarea municipalităţii aveau programate asemenea competiţii, dar apariţia coronavirusului a schimbat situaţia, iar primarul anunţă că nu se mai pune problema, chiar dacă, spune acesta, concursurile respective ar continua....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concursurile pentru managerii spitalelor Primăriei Timişoara continuă, dar nu mai au loc, cel puţin momentan
Vineri, primarul Timişoarei anunţa că demarează operaţiunea de dezinfecţie şi pentru trotuarele oraşului. Iar în sprijinul său a prezentat şi o serie de imagini cu angajaţii firmei de specialitate care lucrează cu municipalitatea, care stropesc trotuarele din zona Dacia, în parc, o zonă care, teoretic, ar trebui să fie închisă, ca urmare a unei decizii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se spală trotuarele din oraş. Pentru început în Parcul din zona Dacia/VIDEO
Primarul comunei Sacoşu Turcesc, Gabriel Koller, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. De asemenea, au mai fost infectaţi trei membri ai familiei sale. În 31 martie, Sacoşu Turcesc a fost prima localitate din judeţul Timiş care a intrat în carantină, după ce mai multe persoane au fost infectate cu COVID-19. Koller se afla în izolare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Sacoşu Turcesc, Gabriel Koller, şi trei membri ai familiei sale, depistaţi pozitiv cu COVID-19
Top