Primăria Timişoara a predat clădirea Palatului Culturii, locul unde îşi desfăşoară activitatea Opera Naţională şi Teatrul Naţional, către firma care se va ocupa de reabilitarea faţadei. Evenimentul a fost marcat, conform obişnuinţei, şi de o ceremonie, în cadrul primarul Nicolae Robu a prezentat proiectul, alături de el afându-se inclusiv IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.
Reprezentanţii municipalităţii au predat spre firma care se va ocupa de lucrare amplasamentul, iar în curând vor putea începe şi lucrările.
„Este o clădire importantă a oraşului, prin ceea ce se întâmplă aici.A durat foarte mult de la momentul în care ne-am propus să reabilităm faţada clădirii şi până în momentul în care am putut preda amplasamentul, dar când e vorba de clădiri atât de importante necesită şi o atenţie deosebită, pentru a ieşi cum trebuie”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
Lucrarea e în valoare de patru milioane de lei, plus TVA, a mai spus acesta. Execuţia aparţine societăţii Alex Dia Construct.
„În acest stadiu suntem încă bine plasaţi în timp astfel încât să avem lucrările finalizate înainte de începerea exerciţiului financiar de Capitală Europeană a Culturii.
Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Desigur că vom avea grijă să există o mobilizare din partea constructorului şi a celor care va fi necesar să intervină, nu ştim încă ce necesităţi vor fi, astfel încât lucrările să meargă bine”, a mai declarat Robu.
Prezent la ceremonie, IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului a insistat la arhitecţii care se ocupă de proiectare să se ţină de treabă, că bani vor fi. Iar de aceasta se va ocupa inclusiv el, vare va face demersuri în acest scop. IPS Ioan a întrebat de unde se pot obţine bani, fie de la minister, fie de la CJT, special pentru a ajuta la realizarea lucrărilor, dar şi a altor lucrări. Inclusiv directorul Direcţiei de Cultură Timiş a fost întrebat dacă pe această filieră pot veni bani, „de la Bucureşti”, a precizat IPS.
„Tinere, nu cumva, şi eu mă angajez dacă Dumnezeu mă ajută, şi domnul primar, dacă vom face tot ce e posibil să nu lipsească fondurile, să nu fie sincope în ceea ce priveşte fondurile, dar dumneavoastră să vă asiguraţi că nu vor fi sincope în soluţii tehnice sau de forţă de muncă. De acum să vă dea de gândit. Dumnezeu să vă ajute şi să ne vedem aici la prima schelă”, a spus, ca şi un părinte grijuliu, conducătorul Bisericii Ortodoxe din Banat.
„Se va interveni la fundaţie pentru a se investiga starea şi se vor face injectări cu scop de consoliare, asta pe lângă intevenţiile la faţadă. Specialiştii spun că nu se aşteaptă să fie mari probleme, să nu fie descoperiri arheologice importante. Noi începem cu această inspecţie arheologică. Lucrările vor fi aşa făcute încât să nu afecteze activitatea din interior”, a mai spus Robu.
IPS Selejan a cerut ca faţada să fie gata până în septembrie 2020, atunci când la Timişoara va avea loc o importantă întâlnire religioasă a tineretului.
Faţada va fi gata la timp, a insistat primarul, spunând că se vor face presiuni asupra constructorului.
Acum urmează organizarea de şantier, se va monta o schemă mobilă şi se va săpa pe lângă fundaţie pentru realizarea investigaţiilor necesare pentru a se determina siguranţa. Ulterior se vor da jos şi reanalizate toate bucăţile de travertin de pe faţadă, iar cele crăpate vor fi înlocuite.
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…