Politica

Marcel Vela, singurul bănăţean propus ministru, aviz pozitiv în comisiile parlamentare

Senatorul Marcel Vela, ministrul propus de PNL la Afaceri Interne, a primit aviz favorabil în comisile parlamentare de specialitate. Singurul bănăţean propus ministru, Vela a primit 17 voturi ”pentru” și 10 voturi ”împotrivă”.

Fost primar al municipiului Caransebeş şi actual preşedinte al PNL Caraş-Severin, Marcel Vela a declarat în timpul audierilor, că raportul privind evenimentele din 10 august 2018 trebuie desecretizat de urgență.

”Toți membrii comisiilor de apărare au avut la dispoziție raportul. Nu sunt secrete extraordinare. Nu pot să spun ce e în raport, pot să spun ce nu este. Faptul că se ține secretizat, creează o stare de neîncredere în populație. Raportul trebuie desecretizat cât mai repede. Românii trebuie să aibă încredere că în 10 august s-au întâmplat lucruri corecte sau mai puțin corecte. Jandarmeria trebuie reabilitată în ochii lumii, după 10 august jandarmeria este văzută cu o pată pe ea”, a declarat Marcel Vela.

În ceea ce priveşte dosarul de la Colectiv, Vela a spus că la nivelul MAI trebuie făcută o echipă, să fie transparență totală și să se comunice exact ce s-a întâmplat acolo.

“Cred că se impune ca orice răspuns legat de acest subiect să fie dat într-un mod concret după ce se face o analiză la minister. Se va face o analiză la nivelul ministerului și veți lua act de concluziile referitoare la ce s-a întâmplat la Colectiv”, a mai spus Vela referitor la SMURD și secretarul de stat Raed Arafat.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz,…

2 ore ago

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

18 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

18 ore ago

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu, pe şantierul porţiunii cu tuneluri de pe Autostrada A1

Constructorul lotului lipsă din autostrada A1, Lugoj - Deva, celebra porțiune cu tuneluri pentru urși,…

21 de ore ago

Cum se poate dezvolta comuna Dumbrăviţa printr-o colaborare cu UPT. Întâlnire între rectorul Florin Drăgan şi primarul Horia Bugarin

Zilele trecute, primarul comunei Dumbrăviţa, Horia Bugarin, s-a întâlnit cu rectorul Universităţii Politehnica, Florin Drăgan,…

22 de ore ago