Sport

Poli Timișoara față în față cu EHF Cup. Primul duel e contra campioanei Greciei

Primul weekend din octombrie aduce pentru SCM Politehnica Timișoara startul în cupele europene, mai precis în preliminariile Cupei EHF, unde violeții concurează din postura de câștigători ai Cupei României. Primul obstacol, grecii de la Olympiacos Pireu.

 

 

Duminică, 6 octombrie, de la ora 18.00, avem la Sala ”Constantin Jude” prima manșă a confruntării din turul al doilea preliminar dintre handbaliștii timișoreni și cei de la Olympiacos Pireu, campionii Greciei. Situația medicală s-a îmbunătățit față de începutul săptămânii, dar e în continuare departe de a fi una liniștitoare pentru staff-ul tehnic, care trebuie să abordeze meciul tur fără Păiuș, Pribanic, Dragas și Tcaciuc. În schimb, Fenici, Sadoveac, Șomlea și Baican au riscat revenind ceva mai devreme după accidentările avute, dar au avut șansă și vor fi prezenți în teren la momentul primului fluier. 

 

”Sperăm să-i recuperăm pe toți până la partida retur, însă deocamdată trebuie să ne adaptăm la un sistem defensiv fără câțiva dintre oamenii noștri importanți”, a spus înaintea întâlnirii antrenorul Pero Milosevic. Tehnicianul muntenegrean e conștient de importanța primei părți a dublei întâlniri: ”Trebuie să fim uniți și concentrați, să ne apărăm bine și să atacăm cu răbdare în fața unei echipe arțăgoase, care e redutabilă mai ales la ea acasă. Le-am analizat jocul retur cu Borac Banja Luka precum și unul dintre meciurile de campionat. Dacă nu jucăm serios pe toată durata meciului vom avea probleme. Nu sunt suficiente, de exemplu, 10 minute bune pentru a ne distanța; trebuie să o facem pe parcursul tuturor celor 60 de minute, puțin câte puțin. Nu cred că ne putem gândi să obținem o victorie clară în condițiile multiplelor accidentări pe care le avem”, a mai menționat Milosevic.

 

Veștile bune au venit și pe plan financiar, pentru că în decursul acestei săptămâni au fost plătite două salarii restante. Subiectul a fost detaliat de președintele secției de handbal de la SCM Timișoara, Ioan Silviu Doboși: ”Am avut o întâlnire cu domnul primar Nicolae Robu, în care discuțiile au fost pozitive. Nu se pune problema desființării vreunei secții, autoritățile având în atenție în continuare domeniul sportului. Achitarea a două salarii a adus un tonus bun la echipă, iar victoria din campionat cu Focșani a reprezentat un ascendent moral și mai mare în perspectiva joculurilor din Cupa EHF.” Despre confruntarea cu Olympiacos, Doboși a adăugat că e foarte importantă, deoarece poate aduce puncte coeficientului handbalului românesc și poate fi lansarea spre grupele EHF.

 

Cele două echipe au programate antrenamente în preziua partidei, adică sâmbătă, 5 octombrie; SCM Politehnica de la ora 18.00, iar Olympiacos de la ora 19,30. Întâlnirea de duminică, ora 18.00, nu e televizată, dar e transmisă video pe Internet, pe canalul YouTube SCM Politehnica Timișoara. Arbitrii partidei sunt lituanienii Gytis Sniurevicius și Andrius Grigalionis în vreme ce observatorul delegat e maghiarul Péter Éles.

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

24 de ore ago