Ziaristu' de terasă

Polivalenta cu două „moaşe”, Lae Goleadorul şi Vasilica Biciclista, riscă să rămână o eternă făgăduinţă

Ocupat să fie ridicol până la capăt, trasformând violenţii interlopi ai Timişoarei în sportivi de performanţă care mai trag uneori pe nas, iar pe amicul Ionuţ Nasleu în atlet care n-a găsit o altă sală de box, decât cea frecventată de clanul Boncu, primarul Nicolae Robu a cam uitat de alte lucruri. Cum ar fi, de exemplu, Sala Polivalentă de 16.000 de locuri, obiectiv promis cu multă solemnitate încă din 2012; la fel de altfel ca stadionul, spitalul regional, parcările supraterane, bazinul olimpic şi alte multe bunătăţuri. Vorba lui Iohannis, „numai lapte şi miere” făgăduia USL-istul de marcă Robu în 2012 şi anii care au urmat.

Ce-i drept, dacă nu erau guvernele PSD-iste nu se făceau nici puţinele realizări din ultimii ani: Podul Dragalina, Spitalul de copii (cât este), autobuze electrice (când or veni) etc. Că bugetul anual de 300 de milioane de euro al primăriei are altă treabă, merge pe salarii, şuşanele şi alte „bliţ-bliţuri” împrumutate de la Gabi Pandele. De fonduri europene nici vorbă! Proiectele care nu ajung la DNA (reabilitarea termică a blocurilor) sunt respinse pe motiv de incompetenţă.

Ei bine, cu Robu blocat în congrese ale interlopilor, de nu mai are timp nici să marcheze cele Z.E.C.E.! goluri săptămânale, a luat PSD-ul iniţiativa cu Sala Polivalentă. Mai întâi Călin Dobra, a mai glăsuit ceva şi ministrul Suciu de la Dezvoltare, pentru ca acum ditamai Viorica Dăncilă să fie aşteptată să dea undă verde sălii. Pe ultimii metri de mandat. Cel puţin aşa pretinde şeful PSD-iştilor locali, că Vasilica Biciclista o să vină la Timişoara pentru a stabili exact locul unde se va ridica mândra realizare a epocii Dăncilă-Robu.

Probabil la o întâlnire de stors creiere, consultanţii PSD-iştii au găsit cu cale de cuviinţă că taman cu sala îi va prosti acum pe timişoreni în campania electorală. Oricum se potriveşte cu ultima imagine care i se croieşte Vasilicăi. Aceea de mare sportivă, fostă campioană la nataţie, ping-pong-istă de clasă mondială, ba chiar şi ciclistă pe cioturi de autostradă. Ca să nu mai discut de graţia şi „trupul de gazelă” pe care îl văd PSD-iştii la Vasilica. Oricum o transformare de la neconflictuala lu’ Dragnea, apoi muncitoarea, ulterior Vasilica d’Arc, Braveheart-ul cu fustă şi broşă ce se bate cu şapte bărbaţi deodată. Mai lipseşte să ni se spună despre inteligenţa nemaintâlnită a Vasilicăi şi abilităţile de comunicare în limba engleză.

Ori era normal ca tocmai sportiva Vasilica să pună accent în Timişoara pe „polivalenta” promisă de un alt mare sportiv, Lae Goleadorul, spaima portarilor de fotbal. Oricum, la cât de mult a fost promisă şi plimbată de la PNL la PSD în ultimii ani, nu ştiu dacă mai crede cineva în realizarea ei. Cel puţin pe termen scurt şi mediu. Ca să nu mai spun că, acum, cu două „moaşe” precum Lae şi Vasilica, lucrurile chiar par clare. Că doar se ştie ce se întâmplă şi cu copilul cu mai multe moaşe.

P.S. Dacă Guvernul PNL se va ţine de cuvânt şi va investi doar pe proiecte competente, iar nu pe clientelism politic, Timişoara lui Robu nu va primi nici banii obţinuţi de la guvernele PSD.

Viorica Dancila pe bicicleta

 

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

3 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

3 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

10 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

16 ore ago