Primăria Timişoara

Clinica ORL din Timişoara a fost renovată, în urma unei investiţii de 1,8 milioane de lei de la bugetul local

Clinica ORL din cadrul Spitalului Municipal Timişoara beneficiază din această săptămână de condiţii de spitalizare pentru pacienţi, în urma unei finanţări în valoare de 1,8 milioane de lei din bani de la bugetul local al capitalei Banatului.

Saloanele şi spaţiile de baie, dar şi coridoarele Clinicii ORL, de pe bulevardul Revoluţiei din Timişoara, sunt acum complet renovate, în urma unui proiect important derulat de primărie. Dar, cel mai important, la spital a fost instalat un nou lift, care va permite şi transportul pacienţilor aflaţi pe tărgi, spre exemplu de la sala de operaţie în saloane, lucru aproape imposibil până acum din cauză că transportul se făcea pe scări.

Investiţia a presupus reabilitarea faţadei de la stradă a clădirii istorice şi a învelitorii în conformitate cu principiile şi normele de intervenţie asupra clădirilor cu valoare istorică. În acest sens, intervenţia executată asupra faţadei a urmărit să asigure tratarea construcţiei în acord cu specificul arhitectural propriu al ansamblului şi cu cerinţele standardelor contemporane din domeniul restaurării.

 Lucrările de intervenţie au constat în: reabilitarea  faţadei – desfacerea tencuielilor soclului la stradă, reparaţii de zidărie şi executarea intervenţiilor de eliminare şi protejare împotriva umidităţii, cu refacerea situaţiei iniţiale la aplicarea tencuielilor de protecţie a soclului; desfacerea tencuielilor în zone degradate şi refacerea acestora şi a ornamentaţiei existente;înlocuirea zonelor degradate a profilelor de streaşine, brâuri şi elemente în volum. Tencuieli si zugrăveli la faţadă. Concomitent s-au exeutat intervenţiile uzuale de reabilitare şi reparaţii la tencuielile de faţadă.

De asemenea, au fost realizate lucrări exterioare la nivelul soclului, lucrări de tratarea a umidităţi, lucrări de protecţie la brâu şi cornişe, goluri la uşi şi ferestre.

Au fost renovate tâmplăria de la ferestre şi la uşi, grilajele ornamentale, învelitoarele, suport invelitoare şi accesorii, lucarne şi s-au efectuat lucrări de tinichigerie.

Aşa cum spuneam, cea mai importantă parte investiţiei a fost montarea unui ascensor cu cabina de dimensiuni 1.10x 2.10. Acesta va fi folosit în vederea asigurării circulaţiilor verticale, beneficiază şi de deschidere pe partea opusă, urmând să deservească toate nivelele exceptând demisolul.

Suma alocată proiectului este una destul de importantă, este vorba de 1,8 milioane lei, de la bugetul local.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

4 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

5 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

6 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago