Politica

Senatorul Eugen Dogariu acuză: Preşedintele Iohannis întreţine criza politică pentru a crea o perdea de fum în campanie

Senatorul PSD de Timiş, Eugen Dogariu, acuză faptul că toată „distracţia”, legată de moţiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului Dăncilă, ar fi, de fapto perdea de fum care vrea să ascundă o dezbatere reală pe tema alegerilor pentru desemnarea preşedintelui României. Klaus Iohannis este acuzat că are un discurs plin de dezinformare, minciuni şi ipocrizie.

Doar un mod de a masca o dezbatere reală pe tema alegerilor prezidenţiale, asta a fost moţiunea de săptămâna trecută spune reprezentantul PSD.

„Toată această discuţie are ca scop doar rezolvarea celui de-al doilea mandat al preşedintelui Iohanis. Unicul scop e securizarea celui de-al doilea mandat, este o perdea de fum în campanie, în aşa fel încât discuţia să fie deviată şi să nu fie în campanie o dezbatere legată de ce a făcut actualul preşedinte, şi să fie legată de alte teme. În ultima perioadă, discursul a fost unul strict bazat pe dezinformare, miniciuni şi ipocirzire. Deciziile luate nu au niciun fel de relevanţă legat de bunul mers al lucrurilor în România. Unul dintre cei care au susţinut moţiunea, Victor Ponta, a spus că susţine moţiunea dar şi nu un guvern Orban. Preşedintele l-a desemnat pe Orban pentru postul de prim ministru, chiar dacă acesta nu dispune de o majoritate parlamentară. Activitatea lui de până acum nu-l recomandă pentru post. Aceasta arată că preşedintele e interesat de a perpetua o criză, nu de a realiza un guvern stabil stabil pentru a conduce România”.

Ce e de făcut acum, se întreabă Dogariu. El solicită să se lase deoparte discursurile şi să se caute o soluţie viabilă pentru guvernare.

„Să lase deoparte populsimele, discursul care nu are nicio legătură cu cetăţeanul şi cu România, şi să facă un guvern care are legătură cu România. Cei care au dat jos guvernul au fost întrebaţi dacă există ceva după moţiune. Şi am fost asiguraţi că toate lucrurile sunt pregătite. Dar, iată, nu avem program de guvernare, acesta are doar idei generale nu concrete, e doar o dovadă de populism ieftin şi amatorism politic. Toate acţiunile făcute în această perioadă conduc la faptul că se doreşte ca România să fie în criză în această campanie electorală. Şi putem pleca de la refuzul neconstituţional al preşedintelui Iohannis de a numi miniştri interimari. Vedeţi minciunile prezentate în spaţiu public. Cifrele o demonstrează, datoria publică, creşterea nivelului de trai, PSD  a asigurat şi asigură fonduri ca salariile să fie plătite. Datoria publică din România e de 35%, faţă de 80% în Europa”., a mai declarat Dogariu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago