Administratie

GAL Timișoara – bani europeni pentru analize medicale gratuite pentru elevi și cursuri destinate profesorilor

Reprezentanții Grupului de Acțiune Locală (GAL) Timișoara au avut o primă discuție cu directori de școală și reprezentanți ai asociațiilor părinților de la unități de învățământ din Timișoara pentru a contribui, prin intermediul fondurilor europene, la cursurile de perfecționare ale profesorilor, la analize și servicii medicale gratuite în cazul elevilor și alte facilități pentru mediul școlar.

Zilele trecute a avut loc o videoconferință a reprezentanților GAL cu directori de școli și grădinițe din Timișoara și cu reprezentanți ai asociațiilor de părinți, pentru ca aceștia să le spună ce oportunități de finanțare există, bani din fonduri europene, și pentru ce proiecte.

Avem în jur de două milioane de euro pentru care ar putea depune proiecte, atât pe infrastructură și pentru cursuri ale cadrelor didactice, precum și servicii de screening pentru tineri, copii, oameni din zonele dezavantajate ale Timișaorei – analize medicale și programe de reducere a abandonului școlar. Sunt bani europeni atrași de ONG-ul GAL Timișoara. Am discutat mai puțin despre banii pe infrastructură și investițiile fizice în școli, pentru că ele trebuie făcute de Primăria Timișoara – primăria poate să facă o cerere de finanțare pentru a obține acești bani. Urmează ca în următoarele zece zile să trec pe la fiecare școală în parte, pentru a discuta personal cu directorul, asociația de părinți, cei interesați, pentru a stabili un plan de acțiune pe viitor”, a spus Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Se vor finanța cursuri pentru cadrele didactice, activități pentru copii, analize și servicii medicale pentru elevi. Reprezentanții GAL spun că reprezentanți ai părinților i-au contactat pentru a sprijini aceste cursuri și servicii medicale.

Urmează ca în perioada următoare să contacteze și unitățile medicale, pentru a le spune ce fonduri pot atrage, pentru că reprezentanții GAL au atras, din fonduri europene, un total de 7 milioane de euro, pentru diverse categorii, printre care educație și sănătate.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago