Sănătate

Angajați ai Spitalului Județean Timișoara protestează în fața unității sanitare împotriva demiterii managerului Marius Craina/UPDATE

Joi, de dimineață, în fața Spitalului Județean Timișoara are loc un protest, pentru susținerea managerului demis printr-un Ordin al ministrului Sănătății Victor Costache. Craina a fost demis miercuri și înlocuit în funcția de manager, pe care o ocupă de cinci ani, cu Raul Pătrașcu.

Angajați ai Spitalului Județean Timișoara au ieșit joi, la ora 10, în fața unității sanitare, pentru a protesta împotriva demiterii managerului Marius Craina. Acesta a fost înlocuit printr-un Ordin al ministrului Sănătății, o dată cu schimbarea guvernului.
Tânărul Raul Pătrașcu – PNL – este cel care-i va lua locul lui Marius Craina – PSD -, cu un mandat interimar de șase luni, până la organizarea unui concurs pe funcția de manager.

„Consider că, în calitate de manager, am fost un om moral. Nu am fost scorțos, nu am fost închistat și nici conflictual și sper să fiți de acord că, pe parcursul întregului mandat, nu mi-am schimbat atitudinea și comportamentul față de nici unul dintre voi. În schimb, am ținut foarte mult la onestitate, la transparență și la încredere. Asadar, ne-am tratat unii pe ceilalți cu respect, ne-am spus lucrurile în față, nu ne-am bârfit pe la spate și nu ne-am sabotat! Ca atare, dragii mei, nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc pentru eforturile voastre zilnice, pentru munca excelentă pe care ati depus-o, contra cronometru, și uneori în condiții dificile! Felicitări! Jos pălăria! (…) Nu mai îmi rămâne decât sa-i urez succes noului manager al SCJUPBT, dl. Raul Pătrașcu, și, cel puțin, tot atât de multe realizări, atât pe plan profesional cât și managerial! Cu mențiunea că, la fiecare final de mandat, doar pacienții și colectivul medical sunt cei care vor trage concluziile și vor estima performanța unui management sănătos și axat pe nevoile comunității. Cu Dumnezeu, înainte!”, a scris Marius Craina, miercuri, pe Facebook.

De la protest nu au lipsit nici liderii de sindicat, care au fost de altfel şi cei mai vocali.

“Nu cred că Spitalul Județean o să mai aibă un asemenea șef cum a fost dânsul. Manager și profesor și prieten și coleg. Ușa dânsului a fost mereu deschisă, s-au tratat la fel toți salariații, indiferent de gradul profesional, indiferent de situația pe care au avut-o de prezentat, dânsul a fost alături de oameni, a încercat prin toate metodele să susțină oamenii, să-i ajute în toate problemele. Pe noi ne deranjează modul în care s-a făcut această schimbare, faptul că a ajuns în media acea dispoziție care nu era nici înregistrată, nici ștampilată cu viza Ministerului Sănătății”, a afirmat Veronica Roth, lider sindical SANITAS.

Angajaţii spitalului vor să continue protestele, iar o nouă ieşire este programată pentru vineri, de la ora 10. Totodată, aceștia au întocmit o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Victor Costache, privitoare la situaţia creată..

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

O oră ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

17 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago