Politica

Deputatul Adrian Pau vrea numirea unui nou guvern după alegerile prezidenţiale

Deputatul Pro România de Timiş, Adrian Pau, nu va participa la la votul pentru noul guvern liberal. El a programat, abil, o conferinţă de presă exact în ziua votului, pentru a demonstra că va alege partea şefului săi de partid, Victor Ponta, care a decis să nu voteze noul guvern Orban. O parte dintre parlamentarii partidului au decis să voteze guvernul liberal, în ciuda unei hotărâri a grupului din parlament al Pro România.

Pau a demonstrat că e alături de decizia partidului, de a nu vota un guvern liberal, şi că nu trădează decizia luată. El şi-a programat o conferinţă de presă exact înainte de momentul votului, la Timişoara, spunând că vineri, în ziua în care ar fi dorit o asemenea întâlnire cu presa, oraşul de pe Bega a fost vizitat de Viorica Dăncilă, de Ziua Morţilor.

„Am insistat să facem o conferinta de presă, Timişoara a fost în zi de sărbătoare catolică, Ziua Morţilor, atunci am primit o vizită importantă a doamnei Dăncilă şi am fost nevoit să mutăm conferinţa”.

Revenind la lucruri serioase, deputatul de Timiş a vorbit despre situaţia politică actuală şi de momentul votului din Parlamentul României legat de numirea noului guvern liberal.

„Este cea mai importantă săptămână pentru România. La nivel de Bucureşti se încearcă votarea guvernului, urmează alegeri prezidenţiale. Aşa cum Ponta a susţinut, întăresc faptul că Pro România, în ansamblu, nu votează noul guvern. Noi îl susţinem pe Mircea Diaconu la funcţia de preşedinte, nu putem vota un guvern liberal care îl susţine pe Iohannis. Fiind un guvern de dreapta nu găsim nicio parte din ce găsim la o strategie de stânga, noi avem măsuri pentru electoratul de stânga”, a spus Pau.

Deputatul de Timiş recunoaşte că o parte dintre fruntaşii partidului nu prea ar fi de acord să nu voteze guvernul.

„Parte din colegii noştri au ales să voteze Guvernul României, sper ca până la ora 14 (n.r. luni ora 14, când e programat votul în Parlament), Dumnezeu să le dea semnalul cel bun. Aceşti colegi nu fac decât jocul PSD. Sper ca acest guvern să nu treacă cu aceste voturi de la Pro România. Sper ca acest nou guvern să vină după primul tur al prezidenţialelor, Orban să vină cu alţi miniştri, nu cu cei care au picat la comisii şi să votăm un guvern pentru România. Domnul ponta spunea că acest guvern trebuia să fie unul de uniune naţională. Este foarte puţin probabil ca un guvern minoritar să poată duce problemele ţării, având în vedere situaţia economică gravă lăsată de PSD, care a otrăvit fântânile şi a ars tot ce era de ars”, a mai spus Adrian Pau.

Vor fi daţi afară cei care aleg să susţină guvernul Orban?

„Eu cred că cei care vor reprezenta alte interese de cele ale Pro România se vor autoexclude. Luni am avut o şedinţă de grup şi am decis cu toţii să nu votăm guvernul. Nu putem să-i condamnăm, fiecare face ce crede că e mai bine pentru ţară, eu nu sunt taliban, cert este că se face strict jocul PSD. Este greu să vii la un grup unde toţi colegii au luat o decizie, şi să le spui că unii sunt pe post de şmecher şi alţii pe post de fraieri, cum spunea domnul preşedinte Bojin, ca să-l amintim (n.r. Titu Bojin, fost şef al PSD Timiş, actual UNPR).  Noi suntem un partid de stânga, care susţine un guvern de stânga, cu idei pentru electoratul de stânga. toţi am votat aşa”, a încheiat deputatul de Timiş.

 

 

 

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

7 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

7 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

8 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

8 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

9 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

11 ore ago