Sport

Juniorii mari, deplasare în estul ţării în faza a doua a Campionatului Național

Echipa de baschet SCM Timișoara sub 18 ani va evolua în weekend la primul turneu din cadrul grupei A-A a campionatului rezervat categoriei de vârstă menţionate.

În faza secundă a întrecerii naţionale participă 35 de cluburi repartizate în nouă serii. Baschet SCM Timişoara a fost distribuită într-o grupă dificilă, din care mai fac parte U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Ştiinţa Bucureşti şi CSŞ Unirea Iaşi. Echipa din Copou va organiza, sâmbătă şi duminică, primul turneu.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca este campioana în exerciţiu la U18, iar Ştiinţa Bucureşti a cucerit, tot în sezonul trecut, medalia de argint în cadrul categoriei U16, lotul vicecampioanei făcând în această toamnă saltul în întrecerea juniorilor mari.

Antrenorul Petru Czmor îi va avea la dispoziţie de la prima echipă pe Robert Schipor şi Bogdan Penciu.

„Iar am avut <<noroc>> la tragerea la sorţi, am căzut în grupă cu două dintre cele mai puternice echipe la această categorie de vârstă. Ne aşteaptă o deplasare de vreo 17 ore. Din păcate, pentru acest turneu ne-am pregătit având mulţi jucători absenţi de la antrenamente, bolnavi sau accidentaţi. Nu ne-am pregătit aşa cum mi-am dorit din cauza acestor probleme, dar mergem la Iaşi încrezători. Sperăm ca în afara echipei gazdă să mai prindem o formaţie pe care să o învingem. De la echipa mare îi voi avea la dispoziţie pe Schipor şi Penciu, jucători care ne ajută foarte mult. Vrem să vedem progres din partea celor care au participat la antrenamente şi o evoluţie bună de la cei sosiţi de la prima echipă”, a declarat Petru Czmor, antrenorul grupei U18 de la Baschet SCM Timişoara.

Alb-violeţii U18 vor juca sâmbătă cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ora 11,15) şi CSU Ştiinţa Bucureşti (ora 18,45), iar duminică vor da piept cu CSŞ Unirea Iaşi (ora 11,15).

Următorul turneu la categoria de vârstă U18 se va desfăşura în ultimul weekend din luna noiembrie, iar SCM Timişoara îşi va depune candidatura pentru organizarea acestuia.

În prima fază a campionatului, echipa bănățeană a obţinut două victorii (86-56 şi 99-53 cu ACS Wild Cats Baia Mare) şi patru înfrângeri (58-78 şi 57-88 cu LPS Bihorul Oradea şi 42-82 şi 55-82 cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca).

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

4 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

56 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago