Politica

PSD Timiş nu are target la alegerile prezidenţiale, dar vrea să scape de procentul prost de la europarlamentare

PSD Timiş nu are, teoretic, un target pentru un anumit procent obţinut pentru Viorica Dăncilă, în cursa pentru postul de preşedinte al României, dar doreşte să evite scorul dezastruos de la europarlamentare. Aceasta nu înseamnă că cei responsabili de alegerile de duminică, din teritoriu, nu vor scăpa dacă rezultatul electoral obţinut nu corespunde target-ului stabilit intern în partid.

PSD Timiş e pregătită de alegeri. Toată lumea din partid îşi face treaba, iar la urne se doreşte un scor cât mai bun, spune preşedintele filialei, Călin Dobra. El nu recunoaşte că există un anumit target, un număr de voturi care trebuie realizate de candidatul partidului, dar spune că, în niciun caz, nu se doreşte scorul de la europarlamentare, unul numit de Dobra, „de conjunctură”.
„Toţi primarii noştri, membrii de partid, cei responsabili de alegeri, sunt pregătiţi de alegeri şi şi-au făcut treaba. Sunt sigur că vom obţine scorul pe care ni-l dorim, iar la alegerile din 24 noiembrie (n.r. turul 2 al alegerilor prezidenţiale) să obţinem şi postul de preşedinte al României. Nu avem un target, dar nu vrem să repetăm situaţia de la europarlamentare. Şi, oricum, atunci nu am înţeles ce s-a întâmplat, au fost 61.000 de votanţi pe listele suplimentare, iar aceasta ne-a dat semne de întrebare. Vrem să ieşim onorabil şi mai bine decât la europarlamentare. Fiecare organizaţie, fiecare unitate ştie ce are de făcut şi să nu credeţi că dacă nu se va realiza dorinţa noastră vor scăpa. Inclusiv eu mi-am asumat coordonarea campaniei”, a declarat Călin Dobra.
Conform liniei partidului, şeful PSD Timiş a recomandat să nu se voteze anumiţi candidaţi, dar a utilizat un pic forţat şi cartea naţionalistă, aşa cum s-a mai întâmplat de câteva ori în ultima perioadă, în discursul partidului, vorbind despre „votarea candidatului român”.
„Fac apel la toţi cetăţenii judeţului Timiş să nu-şi risipească votul pe candidaţi care nu au nicio şansă. Barna este un candidat cercetat penal. Diaconu este susţinut de o alianţă care nu mai există, formată din partide de trădători, care au ajuns să se trădeze chiar şi între ei. Nu e normal să dăm puterea unui singur om (n.r. Klaus Iohannis), pentru că el are şi guvernul. E imp ca votul să fie dat românului”, a mai spus Dobra.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

37 de minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

O oră ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago