Diverse

Puteți depune proiecte pentru a fi susținute financiar de alergători și donatori la Timotion

Au început înscrierile de proiecte la Timotion, eveniment sportiv în scop caritabil care are deja tradiție în urbea de pe Bega. Organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă din vestul țării, care au idei de proiecte ce pot aduce o schimbare reală în bine în comunitate, au din nou șansa să beneficieze de colectare de fonduri prin intermediul Timotion.

Ediția Timotion VI va avea loc în 26 aprilie 2020. Organizatorii Timotion, Fundația Comunitară Timișoara și Club Sportiv Asociația Alergotura, anunță că până în 11 decembrie 2019 se pot depune proiecte. Acestea trebuie să abordeze teme ce reflectă nevoile actuale ale comunității precum: educație, cultură, sănătate, revitalizare turistică sau civică sau pot fi programe care încurajează integrarea, colaborarea, respectul față de mediu și animale, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice și se adresează unui grup mai mare de beneficiari.

Organizatorii Timotion 2020 își propun să finanțeze în urma evenimentului de alergare tot 20 de proiecte, la fel ca în ediția din 2019.

În concurs așteptăm proiecte ce abordează probleme reale ale comunității și ne dorim echipe de proiect energice și pregătite să mobilizeze oamenii să alerge și să doneze pentru cauza lor. Ne dorim echipe care cred cu tărie în cauza lor și care să depună tot efortul pentru ca proiectul propus să devină realitate. Ca organizatori, asigurăm beneficiarii că vom fi alături de ei și vom face echipă bună, pentru ca cele 20 proiecte selectate să strângă fondurile necesare și să ajungă cu bine la linia de finish. Cu fiecare ediție avem nevoie de susținerea Comunității, fiindcă știm din edițiile anterioare că e nevoie de mult efort să organizăm Timotion și că nu este deloc ușor să strângem fondurile necesare. Timotion aduce o schimbare în bine în comunitate datorită proiectelor și oamenilor din spatele lor și este un program de succes fiindcă e o încununare a efortului unei comunități implicate”, declară Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Timotion 2020 este deschis și pentru inițiative din județele învecinate Timișului, respectiv Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Ghidul Solicitantului și formularul de înscriere împreună cu mai multe detalii despre eligibilitatea aplicării sunt disponibile pe site-ul www.timotion.ro. În urma aplicațiilor trimise până în 11 decembrie 2019, proiectele depuse vor trece printr-o etapă de evaluare, urmând ca înainte de sărbători să fie anunțate cele 20 de proiecte câștigătoare pentru care vom alerga la Timotion ediția a VI-a.

Timotion este locul și momentul când realizăm că astrele mele sunt aceleași cu astrele tale, că împărțim un loc comun sub soare și că ne e mai bine dacă acționăm împreună, în comunitate. Timotion face să se alinieze astrele, măcar o dată pe an”, spune Valentin Mureșan, membru în conducerea Club Sportiv Asociația Alergotura.

La ediția din 2019, în urma evenimentului Timotion s-au strâns aproximativ 471.700 de lei din donațiile alergătorilor, publicului și ale companiilor.

Timotion

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago