Social

„Rabla” pentru periuța de dinți, în Timiș

În Timiș., Centrul Mobil de Medicină Comunitară „Banat” derulează o campanie prin care le dăruiește copiilor de la școlile din mediul rural (și nu numai) periuțe și pastă de dinți pentru a încuraja păstrarea igienei. Din 2020, voluntarii cer și periuțele de dinți folosite înapoi și le vor da copiilor unele noi – programul „rabla” pentru periuțe de dinți.

O mie de copii din școli din Timiș, din mediul rural, au primit periuțe și pastă de dinți, prin campania „Periuța, pasta și săpunul, instrumente serioase pentru sănătatea voinicilor”.

Periuțele și pasta de dinți le-au fost dsitribuite copiilor din Măguri, Satchinez, Checea, Saravale, Sănpetru, Pesac, Periam și Timișoara – Școala Generală nr. 1.

Ne dorim să ne concentrăm pe toate școlile din mediul rural din Timiș. Dorim să demarăm programul rabla pentru periuțe de dinți, profesorii să susțină trimestrial sesiuni de igienă și să le dea copiilor o dată la trei luni o periuță de dinți și două tuburi de pastă de dinți, în schimbul periuței vechi”, a spus Adrian Mirescu, voluntar, coordonatorul acestei campanii.

Centrul Mobil de Medicină Comunitară „Banat” reprezintă o inițiativă a Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Timiș. Programul din acets an este finanțat de Cosniliul Județean Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago