Sport

SCM Timişoara a găsit vinovaţii pentru eşecul de la Sibiu: arbitrii

Prim-divizionara de baschet SCM Timişoara a pierdut dramatic partida de la Sibiu, din ultima etapă a turului primei părţi a campionatului. Bănăţenii au condus în ultimele secunde, au fost egalaţi şi apoi au pierdut în prima repriză de prelungiri. Deşi după meci nici antrenorul Petricevic, nici reprezentanţii clubului nu au acuzat arbitrajul, iată că după două zile de la disputarea întâlnirii, s-au găsit vinovaţii înfrângerii: arbitrii.

Clubul susţine că a fost o viciere de rezultat după ce un jucător al ardelenilor a marcat dintr-o liberă, a ratat una, apoi a recuperat şi a înscris de sub „căciulă”. „CSU Sibiu a înscris trei puncte: dintr-o aruncare liberă și dintr-un coș de două puncte venit pe recuperarea mingii după a doua liberă ratată, când mai erau 11 secunde de joc. Acesta a fost momentul greșelii grave de arbitraj, când pătrunderea în spațiul de trei secunde a aruncătorului (Cristopher Cooper, marcatorul tuturor celor trei puncte) s-a făcut cu încălcarea regulamentului. Clubul nostru consideră că avem de-a face cu o viciere de rezultat”, se arată într-un comunicat al grupării.

Mai mult preşedintele CSM, Vasile Ruşeţ a dat publicităţii în comunicat în care acuză voalat brigada de arbitrii, chiar dacă după joc, nu s-a vorbit deloc de „fluieraşi”. „Sub masca „nimeni nu este perfect”, încercăm de multe ori să ne ascundem propriile greșeli. Atunci când aceste greșeli au un efect direct negativ asupra unor persoane, acestea tind să exacerbeze respectiva situație, neînțelegând că nimeni nu este perfect. Nici noi, ca indivizi sau ca organizație, nu susținem că suntem perfecți. Departe de noi gândul de a înfiera greșelile unora, care ne afectează în mod direct. Dar, atunci când acestea au repercursiuni majore asupra clubului SCM Timișoara, suntem obligați a intra și în analiza cauzalității lor. Am folosit această introducere pentru a prezenta o gravă greșeală de arbitraj, petrecută în sfertul al IV-lea al meciului de baschet CSU Sibiu – SCM Timișoara, în momentul în care mai erau 11,4 secunde de joc, la scorul de 84-82 în favoarea echipei noastre. După cum puteți vedea și în succesiunea de fotografii alăturată, jucătorul Christopher Cooper de la echipa gazdă, a trimis mingea spre coș de la linia de aruncări libere. În conformitate cu Regulamentul jocului de baschet, jucătorul care aruncă la coș, nu are voie să intre în spațiul de 3 secunde înainte ca mingea să atingă panoul sau inelul. Cooper a pășit în spațiul de trei secunde și nu a fost sancționat de cei ce au condus jocul. În cazul în care s-ar fi luat decizia corectă, echipă noastră ar fi primit posesia mingii, la scorul de 84-82 în favoarea sa. Este o gravă greșeală de arbitraj, care considerăm că ne-a privat de obținerea victoriei în cadrul celor 40 de minute de joc. Adică viciere de rezultat, având în vedere momentul în care s-a produs această greșeală de arbitraj. Errare humanum est, sed perseverare diabolicum! Nu susținem neapărat că a fost o greșeală voită din partea celor trei arbitri ai partidei (din care doi sunt internaționali), dar vom urmări cu atenție înregistrările jocurilor precedente și partidele viitoare, și, dacă vom considera că echipa noastră a fost/va fi nedreptățită într-un mod sistematic, în momente cheie ale  jocului, vom depune memoriu la Federația Română de Baschet. Felicitări ambelor echipe pentru spectacolul oferit la Sibiu, într-un meci peste media campionatului”, semnează directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț.

Una peste alta rămâne scorul, 100-96, dar şi o posibilă gravă eroare de arbitraj, care nu va schimba însă rezultatul partidei, dar care trage un semnal de alarmă asupra obiectivităţii celor din fenomen.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

8 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago