Administratie

Surpriza pe bani publici, a lui Culiţă Chiş pentru primarul Robu: un catarg imens în faţa Catedralei

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu s-a declarat total surprins de apariţia în faţa Catedralei Mitropolitane a unor noi catarge pe care vor flutura câte un steag tricolor de mari dimensiuni. Primarul spune că la mijloc este o operaţiune a lui Culiţă Chiş, directorul Direcţiei Tehnice, care i-a făcut astfel o surpriză lui Robu. Nu pe banii din buzunarul lui, ci ai timişorenilor.

Pentru amplasarea respectivlor instalaţii, din faţa Catedralei a dispărut unul dintre brazii care erau plantaţi de ani buni de zile acolo, dar despre care primarul spune că exista acum doar sub forma unui… butuc. Lista locaţiilor timişorene în care drapele tricolore imense vor flutura pentru a ne aminti că aici este România include, din aceste zile, şi spaţiul verde din faţa Catedralei Mitropolitane.

Un nou copac s-a descoperit că e putred pentru a putea fi dat jos şi a face loc unei asemenea instalaţii de dimensiuni mai mult decât mari. Ceea ce e şi mai interesant e că, contrar obiceiului, de această dată primarul Nicolae Robu nu îşi asumă paternitatea proiectului edilitar-promo şi dă toată vina pe directorul Direcţiei Tehnice a primăriei, Culiţă Chiş.

„Întrebați-l pe domnul director general Culiță Chiș, că el s-a ocupat de problemă. Se va amenaja platoul, se va reface platoul cu piatră de pavaj și se va pune bordură. Un copac era putred, el are poze de acolo, era doar butucul putred și la altul era nu știu ce măr. a fost inițiativa domnului director general Culiță Chiș. A spus că vrea să-mi facă o surpriză. a făcut astea fără să discutăm înainte. Eu am discutat să punem un catarg în Piața Libertății. asta este o discuție veche, de câțiva ani, am vrut și eu să facem un catarg acolo pentru că simțeam nevoia la evenimentele pe care le organizăm acolo. după care am avut discuții cu liderii militari și am convenit ca ei să solicite, ca să intrăm pe o anumită procedură, că nu mi se părea normal să vin eu să cer să se pună catarg. A fost o discuție cu ei, am mers pe procedură, celelalte au fost inițiativa domnului director. s-a scos un butuc efectiv, copacul era dispărut demult și acum s-a scos butucul. Şi cineva a trecut pe acolo. Butucul era în pământ, dar copacul era dispărut de Dumnezeu știe când, de ani de zile, de foarte multă vreme. Nu cred să mai fie și alte catarge”, a declarat Robu, la aflarea… surprizei.

Unul dintre cei care au trecut întâmplător pe acolo este chiar directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Sorin Predescu, care a constatat cu tristeţe apariţia respective instalaţii în faţa Catedralei. El a comentat situaţia pe Facebook, extrem de simplu, dar sugestiv:

„Să scoți bradul regal ca să-l înlocuiești cu catarge; ei bine, asta înseamnă patriotism!”

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago