Politica

Ziua Naţională sărbătorită altfel. Peste 250 de timişoreni vor participa la experimentul propus de Dominic Samuel Fritz

Peste 250 de timișoreni au răspuns provocării lansate de Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoarei, de a sărbători Ziua Națională împreună cu alți timișoreni necunoscuți lor. Aceştia se vor strânge la peste 50 de familii din oraş.

La mijlocul lunii octombrie, candidatul USR la Primăria Timişoara, Dominic Samuel Fritz, lansa o provocare pentru o altfel de celebrare a Zilei Naţionale de pe 1 decembrie. Ineditul experiment prevedea ca 101 de timişoreni (câte unul pentru fiecare an scurs de la Marea Unire) să invite la cină câte trei-şase concitadini pe care nu-i cunoaşte. Nu a fost să fie 101 de amfitrioni, dar provocarea a adunat totuşi peste 250 de timişoreni, dintre care peste 50 de gazde.

„Timișoara trebuie să redevină o comunitate, iar piatra de temelie a oricărei comunități e încrederea. Vrem să o reclădim pas cu pas, atât cea între oameni, cât și între oameni și instituții. Prin faptul că reușim să aducem la aceeași masă oameni care nu se cunosc între ei, dar care au speranța că Timișoara și România se pot transforma, îmi dă, la rândul meu, încrederea că împreună vom produce schimbarea adevărată.”, a declarat Dominic Fritz.

Înscrierile pentru acest eveniment s-au încheiat la începutul acestei săptămâni, iar echipa de organizare a repartizat în aceste zile oaspeții pe care fiecare gazdă îi va primi. În ultimele zile s-a lucrat la alocarea celor peste 250 de oaspeţi înscrişi la cele peste 50 de familii gazde. De remarcat că, cel mai mic participant are 2 ani, iar cel mai în vârstă 85 de ani.

Cinele vor începe în 1 decembrie, în jurul orei 18.00, iar Dominic Fritz și o parte dintre participanți vor posta impresiile lor pe paginile de Facebook și respectiv Instagram, folosind hash-tag-urile #TimișoaraLaMasă #DominicPrimar #Împreună2020.

„Așa vrem să construim viitorul acestui oraș: cu deschidere și curiozitate, ascultând poveștile celorlalți, cu încredere și bunăvoință, implicând toate generațiile, de la om la om. Abia aștept să primesc și la mine acasă 4 timișoreni pe care încă nu-i cunosc.”, a mai adăugat Dominic Fritz.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

O oră ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

2 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

2 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

3 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

3 ore ago