Politica

Alfred Simonis cere Guvernului cinci milioane de lei pentru Timişoara 2021

Deputatul PSD de Timiş, Alfred Simonis, a depus un amendament la Legea Bugetului, prin care solicită suplimentarea sumei ridicole alocate în acest an de guvern pentru susţinerea proiectului Timişoara Capitală Culturală, respectiv 700.000 de lei.

Bugetul naţional e prea mic pentru a susţine un proiect de nivel naţional, dar care priveşte direct Timişoara Capitală Culturală Europeană în 2021. Zilele trecute, primarul PNL Nicolae Robu îl scuza pe premierul PNL Ludovic Orban pentru faptul că nu a alocat bani Timişoarei pentru acest proiect. Pe de altă parte, Robu făcea apel la parlamentarii de Timiş pentru a face amendamente în acest sens. Primul care a făcut acest demers este deputatul PSD Alfred Simonis.

„Este unul din amendamentele depuse de PSD asupra bugetului, l-am depus în această dimineaţă. Alocarea pentru acest proiect este foarte mică. Guvernul PSD a acordat statutul de utilitate publică, ceea ce a făcut ca proiectul să fie mai uşor finanţabil. Ulterior au fost aprobate de acelaşi guvern credite de angajament de 40 milioane. Pentru următorul an, în buget se alocă doar 700.000 de lei. Este o sumă ridicolă. Prin acest amendament solicit acordarea prin buget a minim cinci milioane. Chiar şi aşa este o sumă mică, dar poate asigura demararea unor proiecte, cel puţin până la rectificarea bugetară. E nevoie de minim 15 miloane de lei, este ultimul an în care se poate face ceva înainte de anul 2021”, ne-a declarat Simonis.

Cât despre succesul amendamentului… marea problemă este că Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru buget, fără a se face dezbaterea în parlament, un lucru incorect şi nemaintâlnit până în prezent, arată PSD-istul.

„Trebuia făcută dezbatere parlamentară cum e normal, nu să fie aprobat bugetul, aşa cum vrea guvernul, prin asumarea răspunderii. Niciodată nu a fost o asemenea angajare a răspunderii pe buget. Şi Ceauşescu trimitea în parlamentul de la acel moment bugetul. E prima dată când se va aproba fără dezbatere, din păcate, nu va fi dezbătut în plen unde şansa amendamentului de a trece era mai mare ca urmare a susţinerii majorităţii asigurate de partidul din care fac parte. Dar, şi aşa îndemn guvernul la responsabilitate şi fac apel şi la colegii mei parlamentari de la PNL Timiş, să susţină alocarea a mai mulţi bani pentru proiect”, ne-a mai declarat Simonis.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

50 de minute ago

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

3 ore ago

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz,…

6 ore ago

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

21 de ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

21 de ore ago