Diverse

Grefierii de la instanţele timişorene protestează în stradă pentru pierderea pensiei ocupaţionale

Aflaţi sub perspectiva pierderii unei bune părţi din pensie, grefierii din întreaga ţară au ieşit în stradă pentru a protesta. La Timişoara, reprezentanţii breslei s-au adunat în faţa Palatului Dicasterial, ei protesând pentru faptul că vor pierde aceşti bani, sume care reprezintă o pensie ocupaţională, nu una specială, spun reprezentanţii grefierilor.

Activitatea instanţelor timişorene a fost blocată, după ce grefierii au decis să întrerupă lucrul şi să iasă în stradă. Ei protestează după ce noul guvern a decis să elimine toate pensiiile speciale, inclusiv cele primite de grefieri.
Reprezentanţii protestatarilor spun că, de fapt, ei nu deţin o pensie specială, ci una ocupaţională, o compensaţie pentru numeroasele interdicţii şi incompatibilităţi la care ei sunt supuşi.
„Vreau să precizez că grefierii nu au o pensie specială în acest moment, ci o pensie ocupaţională, ca o compensaţie pentru faptul că avem o multitudine de interdicţii şi de incompatibilităţi. Precizez că pentru grefieri, salariul este singura sursă de venit, aceştia neputând desfăşura niciun fel de altă activitate în afară de cele didactice. De aceea, noi susţinem menţinerea dreptului la pensia de serviciu, în caz contrar, să ne scoată toate incompatibilităţile şi restricţiile pe care le avem, ca să putem face şi alte tipuri de venituri şi să-i despăgubească pe colegii care au lucrat zeci de ani în sistem sub aceste interdicţii şi incompatibilităţi. Protestele vor continua, până la blocarea activităţii în instanţă şi parchete, în cazul în care nu ne vor fi ascultate doleanţele”, spune Floroiu Adnana Cristina, grefier în cadrul Tribunalului Timiş.
„O nouă eliminare a pensiei de serviciu ar contraveni flagrant principiului predictibilităţii actului normativ şi privează categoria noastră profesională de o minimă stabilitate financiară pe termen scurt şi mediu”, se spune într-un comunicat de presă emis de Sindicatul „Grefierul”.
Protesul continuă şi la această oră.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

22 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago