Opinii

Ispravnic(ia) DNA de Ziua Internaţională Anticorupţie

„Recunoscând rezultatele înregistrate până în prezent de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate, precum şi alte instituţii şi organisme cu atribuţii în prevenirea şi combaterea corupţiei; Luând act de aprobarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pe perioada 2016-2020 de către Guvernul României, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara CONDAMNĂ CORUPŢIA ÎN TOATE FORMELE ÎN CARE SE MANIFESTĂ şi exprimă, în mod ferm, angajamentul de continuare a eforturilor anticorupţie prin mijloacele legale corespunzătoare.”

Nu o să vă fierb foarte mult şi o să dezvălui din start că am citat dintr-un document semnat de Cristian Ispravnic, încă directorul DRDP Timişoara. Documentul intitulat „Declaraţie privind sprijinirea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie” a fost postat pe site-ul DRDP Timişoara pe 5 decembrie 2018, cu doar câteva zile înainte de aniversarea Zilei Internaţionale Anticorupţie. Dincolo de limbajul de rumeguş, cele de mai sus arată încă o dată ipocrizia şi dublul discurs al PSD. Vorbim oficial de anticorupţie, dar în spatele cortinei râdem cu mâinile la burtă despre acest concept. Cert este că, un an mai târziu, pe 9 decembrie, chiar de Ziua Internaţională Anticorupţie, DNA Timişoara a luat în serios cele scrise de Ispravnic şi a deschis un amplu dosar privind şpăgăria din DRDP Timişoara, dar şi modul în care şpăgile strânse aici iau calea PSD Arad. Iar cel care „condamna corupţia în toate formele” a fost reţinut, urmând ca pe numele lui procurorii DNA să ceară şi arestarea.

Despre Ispravnic s-a spus încă din primele săptămâni de la praşutarea în fruntea DRDP că e o chestiune doar de timp până când va fi vizitat de DNA. Nu s-a întâmplat acest lucru prea repede înşă, pe fondul „adormirii” DNA în urma asaltului PSD la adresa acestei instituţii. Asta la pachet cu înfiinţarea Secţiei Speciale, instituţie special înfiinţată de PSD ca măciucă de intimidare a procurorilor anticorupţie. În cele din urmă, iată că „declaraţia anticorupţie” i-a explodat în faţă PSD-istului.

Fiindcă omul s-a comportat precum un arendaş pe „moşia” DRDP, iar aceasta considerată un fel de proprietate a lui Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad. De altfel Căprar l-a numit pe Ispravnic, deşi omul nu poate fi suspectat de vreo competenţă în domeniu, neavând nicio treabă cu drumurile. Tot politic numit, el mai condusese în trecut Biroul ARR Arad. Mai mult, se afla într-o crasă de incompatibilitate, omologul său de la Cluj, fiind în aceeaşi situaţi, pierzând definitiv un proces. Dar a fost o vreme în care PSD-iştilor nu le-a păsat de nimic.

Ajuns şef, Ispravnic a angajat tot felul de PSD-işti dubioşi, condamnaţi pentru corupţie. Pe principiul lupului pus paznic la stână, a fost avansat un individ, tot membru PSD, condamnat pentru constituire de grup infracţional într-un mai vechi dosar privind şpăgile din vămi. Exact ca şi acum! Altfel, Ispravnic a  dirijat lucrări doar spre Arad, bătându-şi joc de cele din Timiş, inclusiv de Centura de Sud a Timişoarei. De ce au fost posibile toate acestea? Fiindcă PSD-iştii erau convinşi că sunt nemuritori şi pot face absolut tot ce vor muşchii lor. Doar muşchii, fiindcă minte ori nu aveau ori o lăsau să se odihnească.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

32 de minute ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

9 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

13 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

15 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

15 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

15 ore ago