Primăria Timişoara

Primăria caută firme care să administreze cimitirele din Timişoara

Se caută firme care să se ocupe de administrarea cimitirelor timişorene. Consiliul Local va avea pe ordinea de zi a şedinţei de marţi un asemenea punct, vechile contracte fiind expirate încă de anul trecut.

Principalele cimitire din Timişoara, cel din Calea Şagului, Buziaşului şi Rusu Şirianu îşi caută administratori. Acestea nu mai erau administrate de firmele municipalităţii din anul 2013, atunci când au fost încehiate ultimele contracte de acest fel cu societăţi private. Dar, înţelegerile au expirat în 2013, iar acum se încearcă din nou delegarea acestui serviciu.

„Consiliul Local al Municipiului Timişoara, prin Hotărârea nr. 291/30.05.2013, a aprobat delegarea de gestiune prin concesiune de servicii având ca obiect prestarea de servicii şi activităţi necesare exploatării şi întreţinerii cimitirelor umane situate pe Calea Buziaşului, Str. Rusu Şirianu şi Calea Şagului din Municipiul Timişoara încheindu-se contractele de concesiune cu nr. 224/25.06.2013 pentru cimitirul situat în Calea Buziaşului, cu nr. 225/25.06.2013 pentru cimitirul situat în Calea Şagului şi a contractului de concesiune cu nr. 226/25.06.2013 pentru cimitirul situat în str. Rusu Şirianu, contracte care au expirat la data de 15.05.2018, respectiv 19.05.2018”, se spune în proiectul de hotărâre.

Operaţiunea este necesară pentru a asigura continuitatea serviciului.

„Având în vedere cele de mai sus, este necesară asigurarea continuităţii serviciilor şi activităţilor necesare exploatării şi întreţinerii cimitirelor umane din Municipiul Timişoara situate în Calea Şagului, Str. Rusu Şirianu şi Calea Stan Vidrighin fostă Calea Buziaşului, iar oportunitatea este impusă de finalizarea contractelor încheiate anterior şi necesitatea asigurării continuităţii acestor servicii şi activităţi şi datorită faptului că în baza Hotărârii Consiliului Local a Municipiului Timişoara nr. 227/24.04.2018- privind delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului public privind prestarea de servicii şi activităţi necesare exploatării şi întreţinerii a cimitirelor umane situate pe Calea Buziaşului, Str. Rusu Şirianu şi Calea Şagului din Municipiul Timişoara, nu au fost încheiate contracte de concesiune pentru activităţile descrise mai sus.”, se mai spune în documentaţia aferentă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

20 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

34 de minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

37 de minute ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

41 de minute ago

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa.…

O oră ago