Diverse

DNA intră în forţă în „şpăgăreala” de la DRDP Timişoara. Vizată este şi organzaţia PSD Arad/ Update: Comunicat DNA

Procurorii DNA au percheziţionat în această dimineaţă sediul PSD Arad, dar şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, condusă de PSD-istul Cristian Ispravnic. De asemenea, în dosar sunt implicaţi şi doi deputaţi de Arad şi unul de Caraş-Severin, toţi trei din PSD.

Investigaţiile au demarat în această cauză în urmă cu nouă luni, vizate fiind şpăgile pe care transportatorii le dădeau la cântarul din Vama Nădlac 2. Şpăgile încasate de angajaţii din vamă ai DRDP mergeau până la 100 de euro de TIR. Banii mergeau către conducerea Direcţiei, exercitată de consilierul judeţean PSD de Arad, Cristian Ispravnic, pus în această funcţie de către preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar. Procurorii DNA au percheziţioant în această dimineaţă sediile PSD Arad şi DRDP Timişora, fiind vizaţi şi trei deputaţi PSD: Dorel Căprar, Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă. Primii doi sunt de Arad, al treilea de Caraş-Severin.

De altfel, nu e un secret prea mare că Ispravnic a transformat DRPD într-o anexă a PSD Arad.

În septembrie, deBanat arăta cum Ispravinc l-a promovat,  pe PSD-istul Mircea Andrei Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului de Venituri, având rolul de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timiş și Caraş-Severin. Asta deși Lucaciu a fost condamnat, în 2013, la zece luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic cu migranți când lucra în vama Nădlac 2. Un alt condamnat care a fost angajat de Ispravnic este Vasile Alin Băeţan, care primit la trei ani de închisoare cu suspendare după ce în 2006 a cerut șpagă 1.500 lei de la un camionagiu.

Percheziţii în cinci locaţii

DNA a dat un comunicat de presă referitor la acţiunea din această dimineaţă

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.
În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

7 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

14 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

14 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago