Politicieni

Titu Bojin candidează la funcţia de preşedinte al CJT, deşi nu spune din partea cărui partid

Titu Bojin, fost şef al Consiliului Judeţean Timiş din partea PSD, şi-a anunţat decizia de a candida din nou pe această funcţie, fără a preciza şi din partea cărui partid, în plus, e şi sigur de victoria sa. De asemenea, el spune că nu crede că se va ajunge să fie schimbat din funcţia de conducător al Direcţiei Apelor Banat, în ciuda faptului că nu e un „meritocrat” PNL.

Avem un prim candidat care şi-a anunţat, public, dorinţa de a obţine postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, unul pe care l-a mai ocupat în trecut. Este vorba de Titu Bojin, lider al UNPR Timiş, el a mai fost şef al instituţiei din partea PSD, partid pe care l-a părăsit, nu sub cele mai bune auspicii. El nu elimină nicio posibilitate atunci când vine vorba despre partidul din partea căruia va candidat, inclusiv din partea social-democraţilor.
„Îmi anunţ dorinţa de a candida la funcţia de preşedinte al CJT, cu ajutorul vostru, al presei, nici măcar nu contează din partea cui, sunt sigur că voi câştiga. Nu e nimic exclus, chiar şi de la PSD. Deocamdată, vreau să îmi duc la capăt statutul de consilier judeţean din partea UNPR”, a declarat luni, Bojin.
Partidul pe care îl reprezintă în prezent are chiar şi semnat un acord cu PSD, dar Titu Bojin spune că deocamdată nu se ştie care e stadiul acestuia, dar că nu e exclusă nicio variantă asupra destinaţiei sale politice.

Nu crede că va fi „remaniat”

Cum valul schimbărilor din instituţiile deconcentrate din Timişoara e extrem de „accentuat”, niciun şef local nu ştie ce îl aşteaptă. Inclusiv Titu Bojin, care conduce de ani buni Administraţia Bazinală de Apă Banat. Totuşi, el spune că nu va fi vizat de schimbări, oricum el are un contract obţinut în urma unui concurs. Politicianul insistă că se bazează pe judecata corectă a prietenului său „Lae” (n.r. Nicolae Robu), care are destulă minte politică să nu îl schimbe de pe post. Cel puţin nu acum.
„Oricând poate să vină oricine (n.r. director la ABA Banat), eu mă chinui cât de mult pot atât timp cât sunt aici. Sper că ne-am făcut treaba bine, sper că există nevoia de noi. Oricine vine şi e pregătit, e bine venit să preia postul. Dar să nu fie unul dintre cei care doar au trecut prin faţa clădirii şi au vrut să fie director. E o instituţie tehnică, e mai delicată situaţia. Cred că există dorinţa să ducem la final proiectele aflate în derulare, nu e vorba de schimbări acum. Suntem cei mai avansaţi pe POIM (n.r. Programul Operaţional Infrastructură Mare). În ianuarie urmează să avem şi licitaţia pentru constructor. Sunt lucruri pornite. Dar, poate sunt şi oameni care ar putea face faţă, că aşa doar schimbare de dragul schimbării nu e bună. Lae e la comandă acum, dar cred că are şi el puţină minte şi ştie ce înseamnă Apele, ştie ce înseamnă intrarea cu ce înseamnă Bega. Lae nu i chiar aşa de copil, nu e venit în funcţie de ieri. N-aş vrea să vorbim că Bojin e sau nu, dar cât am contractul la ape, cele două proiecte (n.r. cele transfrontaliere, pe IPA) au fost duse şi de mine. Eu am lăsat loc de bună ziua oriunde am fost prin ce am făcut şi nu prin altceva. El rămâne cu hârtia cu zero, iar eu cu pupatul”, a mai declarat Titu Bojin.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

13 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

13 ore ago