Politica

Ziua Naţională, sărbătorită altfel. Experimentul de coeziune propus de Dominic Samuel Fritz, o reuşită

Ziua României a fost sărbătorită în mod inedit de către 250 de timișoreni, în urma unui experiment propus de Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoarei. Astfel 50 de familii din oraș au găzduit câte patru, cinci sau șase alți oaspeți, persoane pe care nu le cunoșteau înaintea acestui eveniment.

Experimentul a arătat că Timișoara poate redeveni o comunitate sănătoasă, cu oameni ospitalieri, de bună-credință și cu bun-simț, afirmă organizatorii săi. Dominic Fritz a fost unul dintre amfitrioni şi a explicat motivele ce au stat la baza ideii.

 „De ziua României am invitat patru timișoreni la mine acasă. Cu toate că nu-i știam înainte, deja simt că putem muta munți împreună. La fel ca mine au făcut peste 50 de alte familii din Timișoara. În seara de 1 decembrie, mai mult de 250 de timișoreni care nu se cunoșteau între ei au luat o cină împreună, ca dovadă că încă avem încredere unul în celălalt. Că încă avem încredere în România și în viitorul său”, a afirmat USR-istul

Reacțiile participanților au fost în marea lor majoritate pozitive. Cei implicați au fost plăcut impresionați de prilejul de a descoperi alți timișoreni, de deschiderea și toleranța cu care au fost întâmpinați, de faptul că oameni diverși și necunoscuți pâna la acel moment au putut sta împreună la aceeași masă. Cel mai mic participant a avut 2 ani, cel mai în vârstă 85 și mulți dintre ei și-au publicat pe rețelele de socializare poze alături de ceilalți timișoreni, români și europeni ce au luat parte la cine.

„România, o țară folosită și neglijată și furată de prea mulți dintre cei care au pretins că o conduc, are nevoie de noi toți să o refacem. Ca să poată străluci și dărui și inspira din nou. Noi croim această altă soartă a României, zi de zi, cu deschidere, curaj, speranță și încredere. La mulți ani, România!”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook în seara zilei de 1 decembrie 2019.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago