Primăria Timişoara

Primarul Robu cere accelerarea acţiunii Trotuarul din centru

Primarul Nicolae Robu se sperie de vremea rea şi vrea să termine cârpirea trotuarelor sparte din zona zero a Timişoarei. Iniţial a dat din nou vina pe firmele de cablu, care ar fi dus infrastructura de comunicaţii în subteran, pentru ca ulterior să recunoască faptul că, de fapt, şi societatea SDM ar contribuit din plin la situaţia existentă.

Firmele rele de cablu au spart trotuarele şi nu au mai astupat după lucrările efectuate pentru îngroparea fibrelor optice, aşa spune Nicolae Robu referitor la dezastrul existent la trotuare în zona centrală a Timişoarei. Iar pentru rezolvarea problemei a cerut SDM să cârpească gropile, care ar fi fost făcute de aceste firme. Interesant este că, legal, exact acele firme ar fi trebuit să acopere ce au spart, dar, spune Robu, el nu poate aştepta ca acestea să facă treaba. De fapt, până la urmă primarul a recunoscut că o bună parte din spărturile din trotuare aparţin aceleiaşi SDM, care a schimbat borduri prin toată zona şi a lăţit carosabilul auto.

„Am cerut Direcţiei Edilitare să se concentreze, prin SDM, pe repararea trotuarelor din zona centrală, sparte pentru ducerea în subteran a cablurilor. Primesc reclamaţii de la oameni, vom interveni să punem toate trotuarele la punct”, a motivat primarul apariţia gropilor.

După care, întrebat despre subiect şi „influenţa” SDM la apariţia problemelor, Nicolae Robu recunoaşte că o parte din situaţie aparţine acesteia. De asemenea, el spune că iniţial nu s-a dorit cârpeala trotuarelor, ci reabilitarea lor în totalitate cu un fel de plăci mari de piatră. Doar că firma care să le furnizeze nu apare, trotuarele rămân sparte şi oamenii încep să înjure primăria după ce cad în genunchi pe stradă.

„E adevărat, şi SDM a intervenit, au fost multe locuri unde au intervenit”, a admis, până la urmă, Robu.
El spune că a intervenit şi acolo unde au fost firmele de cablu, pentru nu putea aşteptat. Totuşi, primarul nu a putut preciza cât din spărturi aparţin acestora, cât din intervenţiile SDM au avut loc pentru că aceste firme nu şi-au fpcut datoria, ce sume se vor aloca de la buget pentru a astupa asemenea gropi ale altora, respectiv dacă s-au dat amenzi pentru că firmele nu au respectat legea sau care ar fi cuantumul acestora. Ce ştie Robu e că dacă într-adevăr vor exista asemenea lucrări acestea vor fi efectuate şi facturate acestor firme.

„Acţiunea mea ghiliotina a produs rezultate. Sunt o mulţime de cabluri, nu ne jucăm, toţi trebuie să-şi ducă cablurile în subteran. Unele trotuare sunt făcute de noi, dacă nu-şi fac datoria firmele respective nu aşteptăm. Facem noi şi facturăm lor. Dacă nu îşi fac treaba îi amendăm, dar nu acesta este scopul, important e să se facă, dacă pot dovedi că au demarat nu ma amendăm”, a mai declarat Robu.

Desigur, el a revenit cu promisiunea reabilitării trotuarelor, prin înlocuirea asfaltului cu plăci mai de pavaj, netede, făcute dintr-un fel de material „bio”, natural. La primăvară, desigur, aceasta doar cu îndeplinirea speranţei de a găsi şi furnizorul acelor plăci speciale, pentru că licitaţiile deschise până acum nu au atras sub nicio formă interesul vreunui competitor.
„Nu facem intervenţii majore. În primăvară vom reface toate trotuarele, le vom reamenaja cu plăci mari, netede de pavaj. O să fie foarte frumos, vom face şi piste de biciclete cât mai bune. Nu am ştiut că nu a fost nicio firmă interesată. S-a încheiat licitaţia? Nu am ştiut, probabil se va relua”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago