Klaus Vaterland

După patriarh și Dalai Lama, conducerea ANCOM a binecuvântat alegerile din PSD Timiș

Observăm, fără să fim foarte atenți la „transformarea” PSD, că partidul este cuprins de o efervescență ușor infantilă. N-am jucat FIFA pe calculator, dar mă gândesc că așa trebuie să fie dacă o faci. Transferăm pe Tudose de la eterna rivală, apoi mai aducem și pe Grindeanu, deja dezlegat de contract și ținut ca mare surpriză. Știți câte tricouri cu Grindeanu se vor vinde? Marketingul se freacă pe mâini, Grindeanu va fi anunțat candidat de președinte exact la momentul oportun, să fie ca o șampanie bine agitată, dar să nu o anunți prea devreme, ca aripa peremistă din partid să apuce să dea o replică pe măsură. Ăștia parcă se pregătesc de revelion, nu de alegeri. E pe prietenii, la conferințele județene merge Ciolacu cu Grindeanu de mână, ca la pește pe Belina. Omul n-are nicio calitate politică, se laudă că a fost suspendat sau exclus din partid, dar merge la alegeri cum ar merge Messi la ruga din Caransebeș. Vi-l imaginați pe Jorge Luis Sampaoli Moya antrenând Argentina cu papa Francisc pe bancă_ Secretul cel „mare” e bine păstrat. ANCOM-ul e cu noi! Va fi mișto de tot.

Nu se spune o vorbă că Sorin Grindeanu va veni să salveze partidul, dar toți știu asta și o suflă pe sub mustață, ștrengărește. Sorin Grindeanu va rupe partidul de „epoca Dragnea”, clar! Dacă nu va reuși demolarea PNL-ului până în toamnă, să revină rapid la putere, măcar să pregătească în România o social-democrație faină de tot pentru 2024. Totul e să vrea Sorin Grindeanu să fie ales ca salvator al PSD. În rest, e floare la ureche. Dacă nu i-ai cunoaște pe pesediști în atâția ani de guvernare și știindu-le lipsa de scrupule în politică și în calculele economice, ai jura că liberalii sunt niște incapabili care scapă țara de sub control, comparativ cu pesediștii. Nu că n-ar putea fi incapabili liberalii, dar razele solare focalizate pe PSD vor să arate în acest partid soluția adevărată, ceea ce e chiar dezarmant. Liberalii nu vor putea să majoreze cu 40% pensia din septembrie, dar dacă ar veni PSD-ul să vezi atunci iscusință!

Am tot spus că odată și-odată partidul ăsta trebuie lăsat să guverneze până la epuizare. Că tenia din intestinele noastre nu va muri doar dacă moare odată cu noi, corpul gazdă, prin falimentul final al acestei țări. Tot venind alții la guvernare înainte să-și arate ei neputința nu faci decât să-i salvezi pe ei de la moartea politică, băgându-ne pe noi, alegătorii, în tot felul de tratamente paleative. Aș vrea ca PSD să guverneze țara când trebuie majorate pensiile cu 40%, 50% sau cât or vrea ei, poate 80%. Aș vrea să mai conducă și după câțiva ani, să facă ei rahatul praf cu inconștiența lor în economie. Într-o țară normală, astfel de decizii care ar duce la prăbușirea sistemului de pensii ar trebui să fie de resortul organelor de anchetă sau al serviciului principal de informații, însă la noi sunt premiate electoral.

Când cineva prin măsuri legislative îmi ia din buzunarul meu de angajat la privat ca să bage la pensia celui venit din sistemul de stat, în orice situație ai fi pe lumea asta te-ai simțit furat la drumul mare. Pur și simplu. Cineva ia de la tine și îi dă altuia, ba se mai împrumută din greu pentru asta, lăsând copiilor povara restituirii acestor bani, dacă vor mai rămâne în țară să o facă. În tot acest timp, ce face PSD? În loc să fie rațional și să se teamă că peste câțiva ani aceste decizii populiste îi vor afecta pe ei la guvernare, neputând oferi aceste pensii majorate fără să dea drumul deficitului, ei ce fac? Ei o tot dau înainte că măsura lor a fost bună, iar liberalii nu pot aplica o măsură bună.

Aș vrea să-l văd pe Grindeanu cu grimasa aia chinuită gândindu-se că va conduce poate acest partid și această țară. Nu știu, ca președinte, ca premier, ca guvernator BNR, indiferent. Conștient că astăzi semnează condamnarea unor generații viitoare la complicații financiare și crize economice ciclice, căci legea nu-ți mai permite să reduci o pensie ce ai majorat-o de sub buric, că așa ai vrut tu să te răzbuni pe adversarul politic. Asta nu e transformare a PSD, domnule Grindeanu. Dacă Sorin Grindeanu era altfel, ar fi venit azi să zică că nu e în regulă să ne jucăm țara la poker. Poate că așa ar fi rămas în istorie ca arhitect al social-democației moderne și salvator al țării. Dar nu, Sorin Grindeanu continuă cacealmaua. Pentru așa ceva nu era nevoie de un Sorin Grindeanu. Pentru așa ceva era suficient și Codrin Ștefănescu.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

O oră ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

3 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

4 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

5 ore ago