Primăria Timişoara

Primăria se apucă de megapistele de biciclete care vor traversa oraşul. Suma estimată pentru investiţie, 3,6 milioane euro

Administraţia timişoreană vrea să ofere bicicliştilor două noi artere de circulaţie, dedicată doar lor, care să traverseze oraşul de la est la vest şi de la nord la sud, în total 17,5 kilometri de piste cu o lăţime maximă de patru metri. Deocamdată, ceea ce a fost numită de conducerea primăriei „autostrada bicicletelor” se află doar în stadiul de găsire a firmei care să întocmească un studiu de prefezabilitate, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la 3,6 milioane de lei, plus TVA.

Străzile au fost lărgite şi au mai multe benzi de circulaţie pentru o mai bună fluidizare a traficului auto, acum primarul Nicolae Robu consideră că a venit vremea să „răsplătească” şi bicicliştii. Municipalitatea a gândit un proiect de mari dimensiuni, de construire a unor piste de mari dimensiuni, special pentru acest mijloc de deplasare. De fapt, sunt două rute care vor traversa oraşul, de la est la vest şi de la nord la sud. În sistemul naţional de licitaţii electronice – SEAP a fost lansată licitaţia pentru găsirea celor care vor realiza studiul de prefezabilitate pentru proiectul „Amenajare autostrada pentru biciclete în Municipiul Timisoara, pe relatia E-V, respectiv pe relatia N-S”.
Firmele interesate sunt aşteptate până pe 27 februarie să îşi lanseze ofertele, suma oferită de primărie fiind de 84034 lei.
Conform temei de proiectare, va avea loc „identificarea tronsoanelor de drum ce vor fi propuse spre amenajare, trebuie să asigure conexiuni pe relaţia E-V, respectiv pe relaţia N-S a municipiului Timişoara”, respectiv „relaţia cu zone învecinate, accesuri existente şi/sau căi de acces posibile.
Benzile de circulaţie velo vor fi construite separat de cele de trafic auto actual pentru a oferi un grad sporit de siguranţă cicliştilor. Municipalitatea vede ca şi beneficiari toţi locuitorii oficiali ai oraşului, adică 367.604 locuitori! Noua „autostradă” va avea o durată de funcţionare de minim zece ani.
Pista va avea o lungime de 17,5 kilometri şi o lăţime maximă de patru metri, costurile estimate fiind de 250 de lei pe metru pătrat, plus TVA, valoarea totală a investiţiei fiind estimată a fi de 3, 6 milioane de euro, plus TVA.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 minute ago

Lucrările din partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

23 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago