Ministrul Mediului, liberalul Costel Alexe, a declarat luni că va cere primăriilor a zece oraşe din ţară să realizeze proiecte privind calitatea aerului, pentru a preveni sancţiuni din partea Comisiei Europene. Printre aceste oraşe, Alexe a enumerat şi Timişoara, acolo unde primarul Nicolae Robui se laudă că nu există poluare, iar cei care spun altceva sunt „minți tulburi” și „turbați de frustrare”.
Săptămâna trecută a avut loc un nou schimb de replici între candidatul USR la Primăria Timişoara, Dominic Fritz şi edilul-şef Nicolae Robu. Primul a vorbit despre calitatea aerului tot mai proastă din oraş, asta şi pe fondul tăierii copacilor, cu sau fără motiv. Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu spune că nu există poluare în Timişoara, iar calitatea aerului este excelentă. Mai mult, la finalul anului trecut, el îi cataloga drept „minți tulburi” și „turbați de frustrare”, pe cei care vorbesc despre poluarea din Timişoara, acuzându-i că astfel vor să blocheze „modernizarea în forță” a oraşului.
Ei bine, se pare că una dintre aceste “minţi tulburi” este şi liberalul Costel Alexe, ministrul Mediului. El a declarat că există zece oraşe în România, în afară de Bucureşti, Iaşi şi Braşov, unde calitatea aerului este deficitară. În cele trei oraşe amintite, Bruxelles-ul a dat deja în judecată România pentru că nu se respectă dreptul cetăţenilor la un aer curat.
„Voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România – Cluj, Galaţi, Timişoara, Bacău, Brăila, Craiova, Măgurele – care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus Alexe, potrivit G4Media.
Aşadar, din această declaraţie se înţelege că Timişoara nu are niciun proiect privind calitatea aerului. Şi asta pe lângă faptul că nu are nici măcar un “Registru verde”.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…