Consiliul Judeţean Timiş

Primarul Timişoarei anunţă începerea lucrărilor la stadionul CJT. Lucrările la întocmirea hârtiilor…

Printr-un joc de cuvinte demn de un politician adevărat, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat vestea cea mare: au demarat lucrările la stadionul nou, cel de 30.000 de locuri, al oraşului. „S-a dat ordinul de începere a lucrărilor”, spune cu mândrie edilul-şef, după care vine şi o virgulă.

Stadionul „Dan Păltinişanu”, administrat şi aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Timiş, a devenit motiv de mândrie pentru Nicolae Robu. Având sursă de informaţie la Bucureşti, unde acum activează noul secretar de stat Cătălin Iapă, primarul a anunţat demararea lucrărilor la „Noul Stadion de 30.000 de locuri la Timişoara”, majusculele aparţinând chiar primarului.

Desigur, nu putem vorbi despre lucrări în adevăratul sens al cuvântului, actuala bătrână arenă nici măcar nu a intrat la demolare, este vorba de o începere a procedurii de întocmire a „papirologiei” legate de proiect. Dar un asemenea joc de cuvinte dă bine la public, iar o asemenea „demarare” e binevenită având în vedere guvernarea actuală. Robu vorbeşte despre preocuparea tenace pentru acest proiect, chiar dacă este cunoscut conflictul permanent, mai ales de imagine, cu şeful CJT, Călin Dobra, pe această temă.

„În preocuparea noastră tenace, începând din 2012, pt obiectivul Nou Stadion de 30.000 de locuri la Timișoara, am aflat că s-a dat ordin de începere a lucrărilor, cu data de 27.01.2020, pentru elaborarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate și a Altor studii de specialitate, de către CNI (n.r. Compania Naţională de Investiţii), către câștigătorul licitației organizate pe temă de către CNI, Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL și SC Construcții Erbașu SA. Termenul de elaborare și predare a documentației la CNI este de 135 de zile, de la data de 27.01.2020. Succes CNI, deopotrivă în proiectul “Stadion” și în proiectul “Polivalentă”, din portofoliul Timișoarei! Din partea noastră, încă o dată o spun: aveți tot suportul!”, a anunţat Robu prin intermediul platformei favorite de diseminare a informaţiilor, Facebook.

Deocamdată, Călin Dobra nu a reacţionat la postarea primarului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

6 minute ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

11 minute ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

31 de minute ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

41 de minute ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

59 de minute ago