Administratie

Reglementare este, mai trebuie aplicată. Firmele care sparg asfaltul şi nu repară, vor fi amendate

Consiliul Local Timişoara a aprobat un nou regulament care vizează efectuarea diferitelor lucrări edilitare în oraş. Acesta dă primăriei mai multă putere în a rezolva problema firmelor care efectuează spargeri ale trotuarelor sau carosabilului şi, ulterior, nu mai repară gropile făcute.

Proiectul referitor la “Normele pentru execuția lucrărilor tehnico-edilitare din municipiul Timișoara pe domeniul public” a fost aprobat în ultima şedinţă de plen. Acesta specifică faptul că se pot executa fără autorizație de construire lucrări de branșamente și racorduri executate pe domeniul public la infrastructura tehnico-edilitară existentă în zonă, cu acordul/autorizația administratorului drumului.

Dar, cum nu putem scăpa de birocraţie, alătul de acest acord mai trebuie obţinut un permis de spargere şi unul de intervenţie, pe care PMT le emite.

În cadrul acestor avize şi acorduri sunt prevăzute obligaţii şi răspunderi cu privire la modul de executare a lucrărilor, încadrarea în termenele prevăzute, semnalizarea corespunzătoare şi asigurarea siguranţei circulaţiei rutiere conform normativelor în vigoare, refacerea domeniului public afectat.

Tot conform hotărârii adoptate, în caz de nerefacere a domeniului public afectat, executantul va fi sancţionat cu: amendă contravenţională şi cu plata cheltuielilor pentru refacerea tramei stradale, conform devizului întocmit de către constructorul care a executat lucrările de refacere. Lucrările de refacere a drumului se vor realiza de către executantul cu care administratorul drumului a încheiat contractul de întreţinere străzi şi/sau trotuare din zona afectată de execuţia lucrărilor tehnico-edilitare în cauză, iar contravaloarea lucrărilor se va recupera de la executantul în culpă, scrie în proiectul de hotărâre.

Hotărârea precizează că prin emiterea celor trei documente necesare efectuării lucrărilor tehnico-edilitare se va putea realiza o mai bună verificare a lucrărilor atât din punct de vedere al încadrării în termene, precum şi din punct de vedere al refacerii domeniului public afectat de aceste lucrări.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

60 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago