Primăria Timişoara

S-a aprobat documentaţia, parţial secretă, pentru bazele sportive din Calea Buziaşului şi Calea Şagului

Primăria Timişoara şi Consiliul Local se grăbesc să investească bani în noi baze sportive. Astfel, au fost aprobate documentaţiile pentru ridicarea mult promiselor astfel de baze, proiectate pentru Calea Şagului, respectiv Calea Buziaşului.

Nu ştim cum va drămui primăria banii din buget, pentru a putea să se ţină şi de promisiunile legate de proiectul Timişoara Capitală Culturală, respectiv pentru noi baze sportive în mai multe cartiere, dar şi de investiţiile curente, cert este că Nicolae Robu se poate declara fericit, pentru că la ultima şedinţă de plen consilierii locali au aprobat documentaţiile tehnice pentru două asemenea baze, în Calea Şagului şi Calea Buziaşului. Şi nu vorbim de nişte terenuri de tenis cu zgură, ci de bazine de înot acoperite, stadioane cu tribune sau piste de alergare.
„Se aprobă documentaţia tehnico-economică elaborată la faza Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie ,,Zonă sportivă şi de agrement Calea Buziaşului: bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, teren rugby/fotbal, tribune, alte amenajări exterioare, str. N.D.Cocea, str. Legumiculturii, str. Recoltei, Timisoara”, întocmită de RHEINBRUCKE SRL – Timişoara, conform Contractului de prestări servicii nr. 58/22.05.2018”
„Se aprobă documentaţia tehnico-economică elaborată la faza Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie ,,Zona sportivă şi de agrement, Calea Şagului: bazin de inot acoperit, bazin in aer liber, teren de tenis, alte amenajări exterioare, str. Paul Constantinescu, Timisoara” întocmită de P.G.A. MARKERS SRL – Timişoara, conform Contractului de prestări servicii nr. 38 / 04.04.2019”, spun cele două proiecte aprobate marţi.
Conform datelor tehnice, sumele care ar trebui alocate sunt imense. Pentru complexul din Calea Şagului vorbim despre 60 de milioane de lei, inclusiv TVA, aici se vor construi, pe 7.321 de metri pătraţi, un bazin de înot semiolimpic, cu tribună, în cadrul unei clădiri cu etaj şi mezanin, un al doilea bazin în exterior, teren de tenis extins, pistă de alergare suspendată!
Complexul din Calea Buziaşului e şi mai măreţ. Aici este prevăzut inclusiv celebrul stadion de rugby, sperăm că până la finalizarea acestuia vom mai avea şi echipă. Ciudăţenia este că planul prezentat de primărie nici nu poate fi consultat integral, ataşat proiectului de hotărâre nu există decât o serie de planşe. Alături de stadionul care va avea tribune pe structură metalică este prevăzut şi un bazin de înot. Indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectul sunt, deocamdată, un secret rezervat doar unor persoane, se pare, pentru că aceştia nu au fost făcuţi publici.
În ciuda vântului care bate prin buzunarele primăriei, autorul moral al acestor baze e extrem de optimist. Un complex similar e prevăzut şi pentru Calea Lipovei, aici se caută deja constructor.
„În Calea Lipovei suntem într-o fază mai avansată, acolo e în derulare licitația pentru execuție. Acolo, cât de curând, intrăm pe teren. La celelalte două complexuri din Calea Buziașului și Calea Șagului, am aprobat studiile de fezabilitate, imediat se trece la etapa de proiectare, cu elaborarea și a detaliilor de execuție, și apoi vom scoate la licitație și pentru cele două complexuri execuția în sine. Toate cele trei complexuri sunt angajate pe bani de la bugetul local. Sunt obiective extrem de importante, obiective la care ținem foarte mult și nu ne-a fost ușor să ajungem să și dăm viață și mai e până când ele vor fi și puse la dispoziția cetățenilor, să se bucure de ele”, a anunţat Nicolae Robu, în ziua votului din CLT.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli, misiune foarte grea împotriva unei echipe „europene”

Liga Națională de handbal se reia după fereastra echipelor naționale. Formația noastră joacă în deplasare,…

2 minute ago

1.230 de primari. Aşa, şi? Şi în Timiş PNL are 37 de primari, dar în câte localităţi va câştiga Ciucă?

„Avem 1.230 de primari!”. Este argumentul vândut drept imbatabil de Rareş Bogdan şi compania pentru…

2 ore ago

Raportul de sustenabilitate IULIUS 2023: 500.000 de mp certificați LEED, scăderea cu 26% a consumului total de energie

Grupul IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori mixed-use de regenerare urbană din România, a…

2 ore ago

Glovo Academy ajunge la Timișoara: cursuri interactive de business și digitalizare pentru restaurantele locale

Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…

3 ore ago

Pericolul major al alegerilor prezidențiale. Rolul PNL în blocarea alianței PSD-AUR

Ultimul sondaj CIRA realizat la comanda EVZ arată că în finala alegerilor prezidențiale au șanse…

3 ore ago

În weekend, trafic restricţionat în zona Brâncoveanu – Porumbescu

În vederea așternerii mixturii asfaltice în intersecția str. Constantin Brâncoveanu cu str. Ciprian Porumbescu, din…

3 ore ago