Politica

Sorin Grindeanu evită să-şi anunţe reînscrierea în PSD: Eu sunt om de stânga şi voi fi om de stânga şi voi reveni

Sorin Grindeanu, fostul şef al PSD Timiş, dat afară din partid după mandatul scurt de prim-ministru, atunci când a refuzat să-şi dea demisia de la Palatul Victoria, a reapărut, joi, la un eveniment al partidului, cu ocazia conferinţei judeţene a PSD Olt. Grindeanu nu a anunţat nici de această dată reînscrierea în partid, dar a admis că o va face, fără a preciza când.

Grindeanu „se joacă” din nou cu membrii partidului în care a activat toată viaţa politică, până a ajuns director la ANCOM, şi nu şi-a anunţat nici joi decizia de a reveni în PSD. El a participat din nou la un eveniment al partidului, după ce a luat parte, la finalul lui decembrie, la şedinţa filialei pe care a condus-o, în Timiş, prima în care Freddy Simonis a condus PSD local din funcţia de şef.
Acum, a ales să participe la conferinţa judeţeană a PSD Olt, alături de Paul Stănescu, despre care a spus că îi este prieten, şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD la nivel naţional.
„Am acceptat (n.r. să particip) pentru că în istoria recentă a PSD au existat două momente care puteau schimba soarta alegerilor europarlamentare. Două judeţe au suferit, Olt şi Timiş, toamna anului 2017 şi toamna lui 2018, mă refer la moţiune şi la scrisoare. Dumneavoastră, contrar prin ceea ce aţi trecut, sunteţi cea mai puternică organizaţie PSD, aceasta e la Olt”, a anunţat Grindeanu, la evenimentul intern al partidului de stânga. El a vorbit membrilor prezenţi despre situaţia actuală a formaţiunii politice, insistând asupra faptului că „resursa umană la nivelul conducerii” a fost slabă, vorbind ca şi cum ar fi deja membru.
„PSD se află într-un moment de cotitură și deciziile pe care le va lua PSD în lunile următoare vor decide soarta stângii. Resursa umană la nivelul conducerii PSD în această perioadă a fost slabă, prost pregătită. Am pierdut la nivel central atu-ul partidului de profesioniști care atunci când vin să guverneze știu să facă acest lucru foarte bine. Acest lucru se poate redobândi dacă înțelegem că în fruntea partidului nu mai poți face echipe de compromis. E bine să luăm anumite decizii în lunile viitoare, dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant”, a susținut Grindeanu.
El le-a recomandat celor din fosta conducere să facă un pas în spate.
„Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate. Nu trebuie să plece ci să facă un pas înspate”, a susţinut Sorin Grindeanu, în aplauzele celor prezenţi.
Fostul prim-ministru nu a anunţat nici de această dată revenirea în partid, dar măcar acum a dat asigurări că o va face, deşi nu se ştie când.
„Eu voi reveni în politica PSD pentru un proiect extrem de serios al PSD, pentru un proiect extrem de serios pentru țară, dar nu voi ține isonul unor proiecte personale ale lui X sau Y indiferent cum se numeşte acea persoană. Dacă acesta se va întâmpla, eu sunt om de stânga şi voi fi om de stânga şi voi reveni în Partidul Social Democrat”, a încheiat Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago