Social

Universitatea Politehnica pregăteşte alegerea noului rector. Doi candidaţi înscrişi în cursă

Două cadre didactice îşi vor disputa funcţia de viitor rector al Universităţii Politehnica Timişoara. Este vorba de unul dintre actualii prorectori ai instituţiei, Florin Drăgan, şi Ilare Bordeaşu. Alegerea noului rector va avea loc pe data de 21 ianuarie.

În această perioadă este în plină desfășurare procesul de constituire a structurilor de conducere a Universităţii Politehnica pentru legislatura 2020-2024. După încheierea perioadei de depunere a candidaturilor, două dintre cadrele didactice ale UPT își dispută funcția de rector: Florin Drăgan, în prezent prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească și asigurarea calității, și Ilare Bordeașu, directorul Departamentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT. De menţionat că actualul rector, Viorel Şerban, se află deja la cel de-al doilea mandat pe funcţie şi nu mai poate candida pentru încă unu.

În perioada 14-20 ianuarie 2020 vor fi organizate întâlniri ale candidaților la funcția de rector cu electoratul, în 21 ianuarie 2020 va avea loc primul tur al alegerilor pentru funcția de rector, iar în 28 ianuarie 2020 a fost prevăzut un eventual tur II de scrutin pentru cazul în care alegerile nu se finalizează în turul I. Dacă alegerile se finalizează cu succes în turul I, în 23 ianuarie 2020 Senatul UPT validează rezultatul alegerilor pentru funcția de rector.

De asemenea, tot în această perioadă, între 14-18 ianuarie 2020, se depun candidaturile pentru funcția de președinte al Senatului UPT, iar în 20 ianuarie 2020 este ales președintele Senatului de către membrii acestuia.

În perioada 4-10 februarie 2020 se va transmite la Ministerul Educației Naționale dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, în vederea validării de către MEN. După confirmare și numirea, prin Ordin al Ministrului Educației Naționale a rectorului UPT, acesta numește prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanșează concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultăților.

Planurile manageriale ale celor doi candidaţi care se prezintă la funcția de rector pot fi găsite pe internet.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

20 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago