Universitatea Politehnica pregăteşte alegerea noului rector. Doi candidaţi înscrişi în cursă

candidati rector UPT

candidati rector UPT

Două cadre didactice îşi vor disputa funcţia de viitor rector al Universităţii Politehnica Timişoara. Este vorba de unul dintre actualii prorectori ai instituţiei, Florin Drăgan, şi Ilare Bordeaşu. Alegerea noului rector va avea loc pe data de 21 ianuarie.

În această perioadă este în plină desfășurare procesul de constituire a structurilor de conducere a Universităţii Politehnica pentru legislatura 2020-2024. După încheierea perioadei de depunere a candidaturilor, două dintre cadrele didactice ale UPT își dispută funcția de rector: Florin Drăgan, în prezent prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească și asigurarea calității, și Ilare Bordeașu, directorul Departamentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT. De menţionat că actualul rector, Viorel Şerban, se află deja la cel de-al doilea mandat pe funcţie şi nu mai poate candida pentru încă unu.

În perioada 14-20 ianuarie 2020 vor fi organizate întâlniri ale candidaților la funcția de rector cu electoratul, în 21 ianuarie 2020 va avea loc primul tur al alegerilor pentru funcția de rector, iar în 28 ianuarie 2020 a fost prevăzut un eventual tur II de scrutin pentru cazul în care alegerile nu se finalizează în turul I. Dacă alegerile se finalizează cu succes în turul I, în 23 ianuarie 2020 Senatul UPT validează rezultatul alegerilor pentru funcția de rector.

De asemenea, tot în această perioadă, între 14-18 ianuarie 2020, se depun candidaturile pentru funcția de președinte al Senatului UPT, iar în 20 ianuarie 2020 este ales președintele Senatului de către membrii acestuia.

În perioada 4-10 februarie 2020 se va transmite la Ministerul Educației Naționale dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, în vederea validării de către MEN. După confirmare și numirea, prin Ordin al Ministrului Educației Naționale a rectorului UPT, acesta numește prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanșează concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultăților.

Planurile manageriale ale celor doi candidaţi care se prezintă la funcția de rector pot fi găsite pe internet.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Hilarie Bordeaşu a spus: (ianuarie 14th, 2020 at 20:26 )

Bordelasu nu a murit inca? Un ordinar, hot -tin minte ca obliga studentii sa ii dea bani pentru a ii trece!

Arhimede a spus: (ianuarie 15th, 2020 at 09:05 )

Bordeiașu e candidatul de serviciu la alegerile din Politehnică, cred că e la a patra tentativă. Un fel de Vadim Tudor de pe vremuri, dar cu discurs adaptat zilelor noastre, pe sistem Cumpănașu. Ghinionul lui e că electorii au studii superioare.

@Arhimede a spus: (ianuarie 15th, 2020 at 10:14 )

Fiindca electorii au studii superioare a fost ales Nicolae Robu rector de doua ori?

@@Arhimede a spus: (ianuarie 15th, 2020 at 11:40 )

Ai dreptate. Electorii care au votat Gașca Robu de două ori vor alege Gașca Robu a treia oară votând de data asta Florinel Drăgan ! Poate așa Robu va instala semafoare și pe coridoarele UPT, dacă nu-l ascunde DNA ! Cât despre „… ordinar, hot -tin minte…” îmi amintesc că așa zicea unul de la Mecanică, căruia, i s-a promis fotoliul și ciolanul de prorector dacă nu câstigă Bordeiașu.

@@@Arhimede a spus: (ianuarie 15th, 2020 at 16:22 )

Ce vrei sa spui ca exprimarea „tin minte….” este a unuia de la Facultatea de Mecanica caruia i s-a promis „fotoliul si ciolanul de prorector” acum cativa ani? Nu cumva acum cu Dragan va fi pe bune prorector, caci cu Bordeiasu nu poate?

4Arhimezi a spus: (ianuarie 15th, 2020 at 17:51 )

Măi 3Arhimezi, „tin minte” a spus inițial un ilariant la care m-am referit cu prezicerea. Dacă va fi dată zisa ta, mă voi apuca și le voi citi din „Opera Illusta” că nasul îmi spune că au mai rămas chestii de făcut și de petrecut ! Inchei cuprins de melanholie: L’Académie française nu are presedinte, deoarece nu au gasit un om potrivit pentru acel fotoliu ! C’est la vie toujours parchive !

Radu a spus: (ianuarie 16th, 2020 at 11:43 )

Alegere foarta buna! Garantez

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis

Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat

Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara îşi aşteaptă clienţii cu oferte de distracţie pe placul tuturor. În acest weekend prelungit, Iulius Town își întâmpină clienții cu târguri tematice, sesiuni prelungite de shopping și concursuri la patinoar, dar și ateliere de creație pentru prichindei. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 24 – 26 ianuarie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ministerul Sănătății a primit alerte de posibilă infectare cu coronavirus în Timișoara și în alte orașe. Acestea au fost infirmate. De asemenea, reprezentanții ministerului transmit că în cazul instrumentiștilor Filarmonicii Banatul din Timișoara, care s-au întors recent dintr-un turneu în China, nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus până în acest moment.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministerul Sănătății infirmă alertele de posibilă infectare cu gripa din China în Timișoara, Cluj, Constanța și București
Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
Primăria Timişoara mai încearcă o dată, a patra oară şi la şase ani de la lansarea ideii, să găsească o firmă dispusă să construiască două străzi, între blocuri, locaţia viitorului campus Lenau şi Penitenciarul Popa Şapcă. Iar pentru a atrage măcar interesul, aleşii locali au decis să adauge aproape o jumătate de milion de euro...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După şase ani de încercări se caută din nou constructor pentru două străzi noi din zona Popa Şapcă
Top