Primăria Timişoara

Casa de cultură a Municipiului aşteaptă depunerea de proiecte pentru Festivalul Artelor Timişorene

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalul Artelor Timişorene se va desfăşura în perioada 1 – 7 iunie 2020. Din dorinţa de a încuraja artiştii locali, profesionişti sau amatori, studenţii, elevii, toţi timişorenii creativi şi pasionaţi de cele şapte arte, Primăria Municipiului Timişoara îi invită pe cei care doresc să participe la Festivalul Artelor Timişorene, să depună proiecte până la data de 15 aprilie.

Având în vedere mobilizarea extraordinară din anul 2019 a muzicienilor prin participarea în cadrul concursului de creaţie şi interpretare ”Bega Music Festival”, dar şi a coregrafilor prin prezenţa a nu mai puţin de 35 de trupe de dans, organizatorii îşi doresc şi în acest an proiecte deosebite, cu precădere din zona teatrală şi a artelor vizuale.

Evenimentele se vor desfăşura în Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii şi Piaţa Sfântul Gheorghe. Domeniile vizate sunt pictură, grafică, sculptură, ceramică, arte textile, design, fotografie, arhitectură, film, teatru, muzică, dans etc.

Propunerile de proiecte trebuie să conţină domeniul pentru care solicitantul aplică titlul proiectului propus,  locaţia avută în vedere, durata sau perioada de realizare, o scurtă descriere a acţiunii, prezentarea artiştilor participanţi, buget solicitat, necesar tehnic, numele solicitantului sau denumirea organizaţiei(dacă este cazul) şi o scurtă prezentare, declaraţie din care să rezulte faptul că prin realizarea proiectului propus nu se încalcă legea dreptului de autor şi nu contravine legii ori bunelor moravuri, având în vedere expunerea ori comunicarea publică a acestuia, răspunde pentru siguranţa construcţiilor generate de proiectul propus, pe întreaga durata a festivalului şi de luarea măsurilor PSI şi de protecţia muncii, are acordul părinţilor pentru fotografierea şi înregistrarea pe suport video a artiştilor minori incluşi în proiect

Detalii suplimentare se pot obţine la tel. 0256/408 419, Codruţa Măgurean- coordonator, respectiv la adresa de e-mail: boe@primariatm.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago