Administratie

Demersuri pentru resuscitarea proiectului Institutului Oncologic de pe Calea Torontalului

Viitorul Institut Oncologic al Timișoarei rămâne încă un vis, de ani de zile, dar se mai fac demersuri pentru a trezi acest proiect la realitate. Direcția de Sănătate Publică Timiș a lansat o licitație pentru actualizarea expertizei tehnice, inclusiv studiul topografic si studiul geotehnic, a serviciilor de actualizare a temei de proiectare si de actualizare și elaborare a studiului de fezabilitate pentru viitorul Institut Oncologic.

A fost lansată licitația pentru acest studiu, iar valoarea contractului se apropie de 300.000 de euro. Institutul Oncologic este un proiect despre care se vorbește de ani de zile și… cam atât. S-au succedat guverne, s-au făcut promisiuni, miniștrii Sănătății au văzut ruina pe lângă care trec timișorenii și nimic mai mult.

Cu acest pas, de realizare a documentației, este posibil ca proiectul să treacă de la stadiul de vis la realitate. Conform președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, nu ar trebui să treacă mai mult de 3 luni până la finalizarea procedurii de actualizare.

„Din acest punct, nu ar trebui să treacă mai mult de 3 luni, până la finalizarea procedurii de actualizare. Institutul Regional de Oncologie din Timișoara este un obiectiv la care țin foarte mult, pentru care am făcut și voi face în continuare multe drumuri la București, până când reușesc să îi conving pe cei de acolo de importanța unui astfel de proiect”, a transmis Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dobra menționează că a militat mereu pentru Institutul Regional de Oncologie din Timișoara.

„Prins în hățișul birocratic, proiectul Institutului s-a blocat de multe ori, iar documentația a expirat. Iată că demersurile pe care le-am făcut pe lângă Ministerul Sănătății, în timpul guvernării PSD, dau rezultate, iar lucrurile încep să se miște”, a mai spus Dobra.

Institutul Regional de Oncologie Timișoara va fi amplasat pe o suprafață de 5,5 hectare și va avea 476 de paturi de spitalizare. Când?

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

18 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago