Politica

Nicolae Robu evită în continuare o nominalizare la funcţia de preşedinte al CJT, pentru a nu crea dispute în filiala PNL

Nicolae Robu e convins că PNL a pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din cauza faptului că la momentul precedentelor alegeri a fost căutată persoana care să fie nominalizată pentru această funcţie. Aceasta a creat disensiuni în filială, iar partidul s-ar fi sabotat singur, din interior.

Şeful PNL Timiş a încercat să explice de ce evită nominalizarea unei persoane pentru a intra în lupta pentru preşidenţia consiliului judeţean. Pe lângă legislaţia despre care, spune el, nu ştie cum va arăta în final, căutarea unui anumit nume duce la apariţia de orgolii şi certuri în cadrul partidului. Vă reamintim că, de curând, adunarea primarilor PNL a decis să îl aleagă pe Alin Nica, primarul de Dudeştii Noi, să candideze la demnitatea amintită.
„Noi aşteptăm sa vedem cum va fi legea, vom vedea. Mai întâi trebuie să se decidă cum vor fi alegerile. În cazul în care preşedintele consiliului judeţean se alege de către consilierii judeţeni atunci lucrurile sunt total diferite. Si persoana poate să aibă un alt profil. După parerea mea, în acest caz, nu ar avea rost să fie stabilit dinainte cine va fi candidatul nostru. Pentru ca alegerea acetuia ar crea o competiţie internă pentru ceva ce nu se ştie dinainte în ce condiţii va fi hotărât”, a declarat Robu.
Conform acestuia, la precedentele alegeri PSD a profitat din plin de problemele create de discuţiile interne din PNL, pentru alegerea unui astfel candidat, iar partidul a şi pierdut postul.
„Dacă atunci nu am fi ales, am fi avut postul de preşedinte, sunt sigur de aceasta. Dar aşa au fost orgolii, cei de la PSD spuneau că noi ne facem rău singuri mai mult decât ei. Şi aşa a fost”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

3 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

6 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

9 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago