Invatamant

Înscriere în clasa pregătitoare! Calendarul pe anul 2020

Start pentru înscrierea în clasa pregătitoare. A apărut Ordinul de Ministru privind aprobarea Calendarului și Metodologiei de înscriere în învățământul primar, pentru anul școlar 2020-2021.

În 24 februarie sunt afișate circumscripțiile școlare și planul de școlarizare la sediul școlilor, pe site-ul acestora și cel al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, urmând ca în perioada 25 februarie – 9 martie să se organizeze în școli zilele porților deschise. În intervalul 4-23 martie, părinții vor putea depune la sediul școlilor cererile de înscriere în clasa pregătitoare, de luni până joi, între orele 8-18 și vineri, între orele 8-17. În 26 martie se vor procesa cererile de înscriere în clasa pregătitoare de către comisia națională și va avea loc repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru, iar în perioada 27-30 martie se vor procesa cererile părinților care solicită înscrierea copiilor la o altă unitate decât cea de circumscripție. În 1 aprilie, la sediul unităților de învățământ, pe pagina de internet a acestora și a Inspectoratului Școlar Județean se va afișa lista elevilor înscriși și locurile rămase libere.

Startul celei de-a doua etape de înscriere se dă în 22 aprilie, când vor fi afișate locurile disponibile. În intervalul 23-30 aprilie, părinții vor depune cereri de înscriere în clasa zero, iar în 7 mai vor fi afișate listele finale.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

7 minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

26 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

32 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

2 ore ago