Invatamant

La Timişoara se deschide primul centru de examinare Cambridge din vestul României

La Timişoara va fi deschis primul centru de examinare Cambridge International din vestul României. Cei care doresc o acreditare a cunoştinţelor lor de limba engleză vor putea obţine astfel, mai uşor, certificatul dorit.

 

Noul centrul va funcţiona în cadrul British International School of Timisoara. Pentru a obţine certificarea şcolii, aceasta a trecut printr-un dificil proces de inspecţie. Inspecția Cambridge a pus accent pe valorile promovate de școală, procesul de management și conducere a școlii, calitatea procesului educațional, a predării și învățării, spațiile școlii și nivelul de echipare, procedurile si practicile care au in vedere dezvoltarea holistica a copiilor intr-un mediu sănătatos și sigur.

„Suntem încântați să anunțăm că British International School of Timișoara se alătură comunității internaționale de școli certificate Cambridge și ne dorim să dezvoltăm o relație lungă și productivă. Programele Cambridge îi vor ajuta pe elevi să facă față cu succes provocărilor contemporane și îi vor ajuta să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a reuși”, declară Christine Özden, Chief Executive, Cambridge Assessment International Education.

British International School din Timișoara intenționează să dezvolte în continuare campusul actual, astfel încât capacitatea școlii să crească până la 840 de elevi. În acest moment, 270 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani studiază în campusul British International School of Timișoara din zona Aradului, capacitatea urmând să crească începând din anul școlar următor.

„Ne bucurăm că într-un interval relativ scurt, am reușit să obținem două certificări care plasează școala noastră pe harta internațională a școlilor de acest fel si în rândul instituțiilor de învățământ de elită din România, încă din primul an de funcționare. Aceste acreditări ne onorează, dar ne și determină, în același timp, să punem în continuare accentul pe dezvoltarea copiilor, prin metodele de învățare folosite și calitatea profesorilor din școala noastră ”, menționează Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

Şcoala a demarat procesul de reînscriere a elevilor existenți pentru anul școlar 2020-2021, urmând să anunțe publicului larg, în luna martie, procedura de înscriere pentru locurile rămase disponibile pentru anul școlar următor.

Programele și calificările Cambridge stabilesc standardul global pentru învățământul internațional. Sunt create de experți în materie, înrădăcinate în rigoarea academică și reflectă ultimele cercetări educaționale. În fiecare an, aproape un milion de studenți Cambridge se pregătesc pentru viitorul lor printr-o educație de la Cambridge International. Împreună cu școlile, dezvoltăm studenți Cambridge care sunt încrezători, responsabili, inovatori și implicați – echipați pentru succesul în lumea modernă. Implementate în urmă cu 30 de ani, calificările Cambridge sunt cele mai cunoscute calificări internaționale din lume pentru copii de 14 până la 16 ani. Nu numai că le oferă elevilor o oportunitate cu adevărat internațională dar le și pun la dispoziție mai multe opțiuni decât orice altă calificare internațională. Asta înseamnă mai multe subiecte din care să aleagă, mai multe modalități de a învăța și mai multe modalități de a reuși.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

11 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

13 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

14 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

14 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

14 ore ago