Diverse

Mai multă siguranţă pe autostrăzi. Se montează atenuatori de impact/FOTO

Cele două autostrăzi din zona de vest a României beneficiază în aceste zile de montarea unor atenuatori de impact, nişte sisteme care se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale a autovehiculelor.

Până acum, amortizoarele au fost montate la nodurile rutiere Cunța, Lancrăm, Sebeș Vest, pe ambele căi, urmând şi nodul Orăștie. Va urma montarea la nodul Simeria, după care echipele se vor muta pe lotul A1 Traian Vuia – Remetea Mare.

Atenuatorii de impact protejează pasagerii vehiculelor în momentul unei eventuale părăsiri a drumului și a ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile. Sistemele determină oprirea controlată, care poate duce la diminuarea consecințelor în cazul unei nedorite coliziuni.

Pe raza DRDP Timişoara, atenuatorii de impact sunt amplasați pe autostrăzile A1 și A6, la ieșirile din nodurile rutiere și la intrările în spațiile de servicii, în 32 de poziții kilometrice. Aceștia vor înlocui și/sau suplini elementele montate până în prezent pentru semnalizarea acestor puncte sensibile. Echipele care montează atenuatorii de impact pe autostrada A1 se află astăzi pe sectorul Timișoara – Arad. Ieri, amortizoarele au fost montate pe tronsonul A1 Arad – Nădlac. Reamintim că aceste sisteme se montează la ieșirile din nodurile rutiere și la intrările în spațiile de servicii, cu scopul de a proteja pasagerii vehiculelor în momentul unei eventuale părăsiri a drumului și a ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

13 minute ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

47 de minute ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

O oră ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

2 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

2 ore ago

Jurnal de campanie (19). Un consilier PSD din Dumbrăviţa s-a autodetonat: Nu s-a votat bugetul pentru a nu câştiga Horia Bugarin un nou mandat de primar

La Dumbrăviţa consilierii locali din opoziţie nu votează pentru interesele comunităţii, ci pentru a-l bloca…

3 ore ago