Politica

Nicolae Robu a acceptat. Primarii decid 50% din candidaţii PNL Timiş pentru Consiliul Judeţean

Listele cu candidaţii PNL la alegerile pentru Consiliul Judeţean Timiş se împart „frăţeşte” între dorinţele şefilor filialei şi preferinţele primarilor. Nicolae Robu a explicat cum se decid poziţiile pe listă, numărul unu e la dispoziţia şefilor, numărul doi al primarilor, şi aşa mai departe.

Jumi-juma, aşa a funcţionat selecţia pentru desemnarea locurilor de pe lista pentru Consiliul Judeţean. Preşedintele PNL Timiş, Nicoale Robu, spune că toată lumea s-a înţeles, că nu mai sunt „bisericuţe”, iar armonia e perfectă în partid la nivel local, în aşa fel încât formaţiunea să dea dovadă că e o forţă politică.

„Am votat, să dăm un semnal de unitate pentru cei care mai au dubii în privinţa PNL. Am avut o mare bucurie când am fost urmat de colegii din Biroul Politic Judeţean, a fost un moment foarte important. Nimeni nu mai are temei să vorbească de tabere în partid. Suntem o forţă şi trebuie să o dovedim la alegeri. Dacă arătăm unitate, vom putea câştiga preşidenţia CJT şi majoritatea în consiliu, o serie de primării unde suntem deja, inclusiv Timişoara, dar şi altele noi din judeţ”, declară optimist Robu.

Dar cum au fost stabilite listele de candidaturi? O spune chiar Robu, care a arătat cum se împacă şi capra şi varza, cum ajung să-şi impună oamenii atât cei care decid strategia partidului, şefii politici, dar şi cei care au atras voturile oamenilor şi duc greul în teritoriu, adică primarii.

„Pentru listele de candidaţi, înţelegerea a fost ca poziţiile pare, de la 2 la 20 vor fi ocupate de cei trimişi de colegii primari, în urma asocierii lor vor fi desemnaţi ca reprezentanţi ai zonelor respective. La ora actuală primarii s-au asociat, câte 3 – 5, să stabilească cel desemnat. Alegerea nu e definitivă, mai facem ajustări, ei îi desemnează pe acei colegi pe care îi consideră cei mai buni. Acum… erau unii pe care nu i-am fi agreat niciodată. Ce ne-a parvenit, lista, nu cuprinde vreun nume pe care să nu îl pot agrea. Îi vom desemna noi pe restul, de la 1 – 19, locurile impare”, susţine Robu.

14 locuri în Consiliul Local Timişoara

Cum Robu e sigur de postul său de pe bulevardul CD Loga în următorii patru ani, acum se preocupă să îşi asigure o majoritate confortabilă în Consiliul Local, care să nu îl mai bâzâie atunci când îşi votează fântânile cu beculeţe.

„Mă voi implica la lista de consilieri pentru Timişoara. Un minim de 14 mandate ne dorim, să avem majoritatea în CLT”, spune Nicolae Robu.

Referitor la transferurile politic-administrative spectaculoase, el spune că se accept şi „roşii”, dar numai dacă nu au fost visceral vicioşi la adresa liberalilor.

„Putem accepta şi oameni care sunt apreciaţi de comunităţi şi nu au fost anti PNL. Putem discuta situaţii particulare. Suntem deschişi să stăm de vorbă cu oameni care au susţinerea comunităţii, dar care au conduită. Mai avem la dispoziţie pentru aceasta o săptămână – două”, a încheiat liderul PNL

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

5 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

7 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

10 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

10 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

10 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

10 ore ago