Primăria Timişoara

Primarul Robu a învins inteligenţa proverbială a ciorilor: Le-am eliminat din parcul Catedralei/FOTO

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că a reuşit ce nu au reuşit conducătorii municipiului jumătate de secol: a învins ciorile! Edilul şef a fost silitor şi a descoperit, ca urmare a atenţiei superioare manifestate la locul de muncă, modul în care să scape de aceste păsări.

„Am o veste de senzaţie. Iar va face vâlvă!”, spune cu mândrie primarul Nicolae Robu. El a depăşit prin tehnologia, pe care chiar el a remarcat-o, absolut toate mijloacele prin care s-a încercat în trecut izgonirea acestor păsări.

„Am rezolvat problema ciorilor, pentru o perioadă să nu ajungă să revină să şi facă ineficientă intervenţia noastră. Nu vă închipuiţi cum! Ne luptăm cu ciorile de jumătate de secol, am încercat cu toate mijloacele. Cu anticoncepţionale nu am încercat, nu era ideea mea, deşi aşa sa spus”, a anunţat, mându, Robu.

Metoda revoluţionară a fost descoperită chiar de conducătorul primăriei, care a dat dovadă de o atenţie deosebită la o serie de detalii din viaţa de zi cu zi a instituţiei!

„De Crăciun s-au pus lampioane prin copacii din parcarea primăriei, şi aici era plin de ciori. Am făcut observaţia că nu mai sunt şi atunci mi-am pus întrebarea: oare nu le place lumina în copaci unde stăteau? Am monitorizat din decembrie şi până acum. Am văzut că funcţionează şi atunci i-am cerut şefului Direcţiei de Mediu, domnul Bere, să pună lampioane, alaltăseară nu era nicio cioară, aseară s-a făcut verificarea, nici urmă de ciori. Deci, pot spune că am redat parcul oamenilor”, a mai subliniat Robu.

Desigur, nimeni nu poate garanta în timp succesul „invenţiei” primarului.

„Sper să nu se obişnuiscă (n.r. ciorile) cu acele lampioane, cu lumina, aşa a fost şi cu acele instalaţii care produceau suntele care imitau păsările de pradă. Prima dată au plecat, dar după s-au obişnit cu ele şi au revenit”, a mai declarat Robu.

Aşadar, în acest moment, în copacii din spatele Catedralei Mitropolitane sunt instalate 18 lampioane „sperietoare de ciori”, care, speră primarul vor funcţiona pe termen lung.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

4 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

4 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

7 ore ago