Primarul Timişoarei nu pare absolut deloc preocupat de soarta Inspectoratului Şcolar Judeţean, care ar urma să rămână fără clădirea unde urma să-şi amenajeze viitorul sediu, la fostul Liceu Agricol, din Calea Aradului. Robu spune că nu e treaba lui ci a ministerului să rezolve problema, el ocupându-se de asigurarea de spaţii de învăţământ pentru copiii Timişoarei, nu de sedii administrative pentru instituţii.
Aflat în aşteptarea unei linii de finanţare din bugetul naţional, pentru a avea fondurile necesare reamenajării fostului Liceu Agricol, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş ar urma să rămână fără clădirea vizată. Primarul Timişoarei, cel care a propus lansarea unei hotărâri de guvern care să treacă respectiva clădire din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Primăriei Timişoara, spune că nu e problema lui cea a sediului respectiv pentru ISJ. Muncipalitatea se ocupă de asigurarea de spaţii pentru şcoli, nu de sedii administrative.
Motivarea pentru obţinerea clădirii se referea la necesitatea asigurării de spaţii pentru Şcoala Generală 19. Inspectoratul propusese ca acestea sunt disponibile la Liceul Leonida, dar primarul spune că locaţia este prea departe pentru copii.
„Cum să ne propună ei (n.r. Inspectoratul Şcolar) Liceul Leonida. Acela este al nostru, ce să ne propună, cine v-a dat informaţia v-a dat una greşită. La Leonida vor fi mutaţi elevii de la Electormotor şi MIU. Şcoala Generală 19 nu era soluţia, că era departe, nu se poate în perioada următoare. Cele două clădiri de liceu, MIU şi Electomotor intră în reabilitare din fonduri europene, sunt mulţi copii acolo. Îi ducem la Leonida. Nu e o soluţie petru cei de la 19, pentru că e departe”, spune Robu.
Acesta pare dezinteresat de locul unde va activa ISJ în perioada următoare, treaba lui vizează obţinerea de spaţii de învăţământ. Pentru el nici banii alocaţi deja pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectul tehnic în vederea organizării noului sediul al ISJ nu sunt importanţi.
„Guvernul, fiecare instituţie trebuie să-şi vadă de vocaţia sa. Noi, primăria, avem obligaţia să asigurăm condiţii pentru elevi, ministerul să se gândească cum să îşi asigure ei sedii. Asta este, sunt mai importanţi copiii decât banii pentru acest studiu. Unii recurg la calea simplă, să le rezolve alţii problema. Eu mă ocup de problemele ce ţin de atribuţiile mele”, a încheiat Robu.
Vineri, în cadrul şedinţei de plen extraordinară a CLT a fost lansat şi aprobat un proiect prin care se cere o hotărâre de guvern care să treacă administrarea fostului Liceu Agricol, de la Ministerul Educaţiei, la municipalitatea timişoreană. Aceasta va lăsa Inspectoratul Şcolar Judeţean fără un posibil viitor sediu. https://debanat.ro/2020/02/primaria-vrea-sa-lase-inspectoratul-scolar-timis-fara-cladirea-unde-urma-sa-si-amenajeze-sediul-alternativele-propuse-refuzate-de-municipalitate_281331.html
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…