Universitatea de Vest Timişoara le oferă studenţilor acces la două programe de studii care pot fi efectuate la instituţii partenere din străinătate. Cei care au aplicat deja la astfel de programe se declară încântaţi de experienţa avută.
În perioada 24 februarie -13 martie studenții Universității de Vest din Timișoara pot aplica pentru o mobilitate Erasmus+ de studii și/sau de practică, respectiv o mobilitate de studiu prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE), la instituțiile partenere din străinătate.
„De peste 30 de ani programul Erasmus oferă studenților ocazia să beneficieze de o experiență internațională pe durata studiilor universitare. Astfel, ”să pleci cu Erasmus” a devenit o practică frecventă pentru studenții din universitățile europene. Bugetele dedicate acestor mobilități studențești europene este semnificativ, astfel că această practică a cooperării paneuropene studențești devine o componentă a pregătirii universitare pentru tot mai mulți dintre studenții UVT. Îi încurajăm pe studenții înscriși la UVT în toate programele de studiu să caute mobilitatea Erasmus pe care o consideră cea mai avantajoasă și să aplice fără reținere pentru a se califica la busa dorită, este o șansă în plus pentru viitorul lor”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.
De asemenea, programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE) are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei educaţiei şi formării, mobilitatea de învăţare a studenţilor între ţările donatoare şi ţările beneficiare, cooperarea şi parteneriatele între educaţie şi piaţa muncii precum și dezvoltarea profesională.
Perioada de aplicații pentru mobilități internaționale studențești este deschisă în intervalul 24 februarie-13 martie. Studenții pot aplica pentru mobilități de studii sau de practică la instituțiile partenere din spațiul european. Ca o noutate, pentru mobilitățile Erasmus+ de studii, studenții UVT au la dispoziție și câteva destinații inedite din afara Europei, precum Rusia, Africa de Sud, Mexic, Maroc, etc. Pe durata mobilității, participanții vor beneficia de un grant lunar de 520/700 € (pentru mobilitățile de studii) sau de 720/670 € (pentru mobilitățile de practică), în funcție de țara în care are loc mobilitatea. De asemenea, este important de menționat faptul că rezultatele obținute pe durata mobilității sunt recunoscute și echivalate. O experiență de studii poate să dureze un semestru sau un an universitar iar o experiență de practică trebuie să aibă o durată de minimum 2 luni.
„A fost dragoste la prima încercare. Aceste experiențe mi-au deschis orizonturi noi. Pornind de la perioada de studii desfăşurată în Portugalia, țara care mi-a devenit a doua casă, având o cultură total diferită de cea a României, chiar dacă ambele au limba latină la origine. Am experimentat un mod diferit de predare, încununat şi de faptul că studiam în Portugalia în limba engleză, a fost o experiență care mi-a arătat cât de multe am de învățat în viață, din orice lucru mărunt. Din Portugalia am zburat direct în Cehia, pentru cea de-a doua mea mobilitate Erasmus+, de data aceasta beneficiind de un stagiu de practică în minunatul oraş Praga, considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume. Aici am petrecut 2 luni în cadrul unei companii, mi-am dezvoltat abilitățile profesionale şi am avut prima experiență de lucru în domeniul meu de studii. Aceste experiențe nu mi-au dăruit doar amintiri, mi-au dăruit o familie, răspândită în toate colțurile lumii, dar unită acum de un singur dor…Erasmus.”,a spus Valentin, unul dintre bursieri.
„ Aici este totul foarte bine. Universitatea ne oferă resurse și oportunități incredibile. Cursurile sunt interesante și am profesori foarte competenți. Am găsit colegi superbi, care ne ajută cu orice întrebare avem” , a spus şi Andrada, studentă bursieră Erasmus în Norvegia.
Mai multe detalii despre experiențele internaționale Erasmus+ pot fi obținute de la Departamentul de Relații Internaționale al UVT sau de pe site-ul www.ri.uvt.ro.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…