Administratie

Containerere-carantină, investiţie justificată, primarul e mulţumit de achiziţie. Medicii şcolari vor lucra cu DSP Timiş

Municipalitatea timişoreană a montat primele opt containere în care va trimite eventualele persoane care trebuie să intre în carantină, dar până la final vor fi în total 20 de asemenea module. Nicolae Robu spune că primăria a dat aproximativ 190.000 de lei pentru aceste prime opt module, dar e mulţumit de achiziţie, acestea sunt dotate „top”, iar ulterior crizei coronavirus pot fi reutilizate.

Primăria a creat deja un „minicamp” de carantină, cu opt containere de locuit, cu gard şi pază permanentă. Deocamdată sunt opt module, dar la final vor fi în total 20. Paza bună trece primejdia grea, e de părere edilul-şef, iar aceste locuri de carantinare sunt cea mai bună soluţie. De fapt, şi unica, spune Nicolae Robu, primăria nemaiavând alte locuri unde să ofere spaţii de carantină.

„Să nu fim nepregătiţi dacă evoluţia va fi de aşa natură, nimeni nu poate exclude. Am dat 190.000 de lei pentru opt containere. Fiecare au grup sanitar propriu, inclusive cabină de duş. Azi am fost acolo, unde sunt instalate containerele, se făceau conexiunile la utilităţi. Au cabină de duş, toaletă, chiuvetă. În fiecare sunt montate câte trei paturi. Nu putem exclude situaţiile cu doi-trei membri ai aceleiaşi familii, care au călătorit împreună în maşină, de aia au fost puse trei paturi. În mod normal, în fiecare container e câte o persoană. Doar în cazuri speciale sunt mai multe. Cu toate că suntem optimişti, să nu fie folosite, noi, ca oameni responsabili, trebuie să ne pregătim. Pe lângă cele opt, am lansat procedura pentru încă două, plus zece. Acestea vor sosi în maxim două săptămâni. Vom avea 20 de asemenea containere”, a declarat Robu.

El spune că în acel „campus” se pot monta maxim 26 de containere. Acestea vor fi păzite 24 de ore din 24 de poliţiştii locali. Ulterior crizei, containerele vor putea fi folosite şi în alte scopuri, sunt versatile, spune primarul.

De asemenea, Robu a spus că a răspuns solicitărilor celor de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a pus la dispoziţia instituţiei corpul medical de medicină şcolară din Timişoara, dar cu menţiunea că aceştia vor ajuta la activitatea DSP, dar fără a fi în contact direct cu posibilii bolnavi.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

9 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

11 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

17 ore ago