Cinci elevi din județul Timiș au participat împreună cu coordonatorul județean la prima etapă a proiectului “Școli curate 2.0”, la trainingul de formare a ambasadorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor.
Elevii au luat contact cu noțiuni privind organizarea sistemului de educație, activismul civic, blogging cetățenesc, echitate în educație și au aflat care sunt metodele și instrumentele prin care tinerii ambasadori să țină piept autorităților. Echipa județului Timiş este formată din elevii Alexandru Olaru, Sorana Cîrstinoiu, Natanael Iriciuc, Alexandra Trușcă şi coordonată de Andrada Mazilu, prof. înv. primar la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”.
Membrii echipei timişene vor începe demersurile necesare atingerii obiectivelor locale principale: mai buna dotare a şcolilor, accesibilizarea şcolii pentru elevii cu nevoi speciale şi îmbunătăţirea situaţiei transportului elevilor.
“Îmi doresc ca prezenţa mea să schimbe ceva pentru școlile, liceele şi elevii din Timis. Consider că şcolile merită să fie finanţate corect de către autorităţile locale pentru a putea oferi elevilor tot ce au nevoie. În cele 4 zile de training de la Predeal am cunoscut nişte oameni minunați și am învățat foarte multe lucruri noi”, a precizat Alexandra Trușcă, preşedinte în cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş și parte din echipa de proiect.
Proiectul, sub denumirea oficială “Responsabilitate socială pentru școli bine finanțate și guvernate la nivel local”, își propune la nivelul celor cinci județe implicate (Bacău, Cluj, Mureș, Timiș și Vâlcea) ca până în luna iunie a anului 2021 să obțină:
“Școli Curate 2.0” este a doua ediție a inițiativei lansate de cel mai vechi think tank din țară, Societatea Academică din România (SAR), prin care se susține la nivel național un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar. Concret, prin acest proiect se dorește modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară.
În cadrul acestui proiect vor fi încurajați elevii și părinții să fie activi în viața comunității școlare la nivel școlar și local, sesizând problemele existente și participând la găsirea celor mai eficiente soluții. Pe scurt, organizatorii mizează pe asocierea dintre elevi, părinți și profesori, care să pună presiune pe autorități astfel încât acestea să aloce fonduri adecvate pentru educație, pe școli să își publice transparent bugetele, iar pe inspectoratele școlare să intervină acolo unde este nevoie.
Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…
La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…
Etapa a 11-a din prima ligă de futsal a debutat sâmbătă, 23 noiembrie, la Deva,…
Primarul Dominic Fritz încă nu poate vota, dar a făcut un apel la timişoreni să…
Aproape de șocul campionatului! Voleibalistele de la CSM Lugoj au fost foarte aproape de a…