Primăria Timişoara

La un an de la desemnarea câştigătorului, începe investiţia la fântâna arteziană din Dacia. SDM aşteaptă ploaia în zonă

Primăria Timişoara şi firma din Vâlcea desemnată să se ocupe de reabilitarea fântânii din parcul din Piaţa Dacia au avut nevoie de nu mai puţin un an de zile pentru a se mobiliza în vederea demarării lucrărilor efective. Câştigătorul a fost anunţat în martie 2019, iar primarul Nicolae Robu a anunţat că investiţia va începe doar în următoarele zile. El spune că nu e de vină pentru situaţia existentă.

Vom avea în sfârşit fântână cu jeturi şi beculeţe în zona Dacia! La fix un an de zile de la anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru realizarea investiţiei. În luna martie a anului trecut se anunţa societatea care va primi mai mult de jumătate de milion de lei pentru a se ocupa de apariţia jeturilor şi a beculeţelor respective https://debanat.ro/2019/03/peste-o-jumatate-de-milion-de-lei-pentru-reabilitarea-fantanii-ornamentale-din-zona-dacia_249390.html .
Marţi, Robu a anunţat că va demara organizarea şantierului la celebra fântână, inistând că el şi instituţia pe care o conduce nu are nicio vină că a durat un an de zile până are loc începerea şantierului. Firma din Vâlcea care va face lucrările are la dispoziţie nu mai puţin de un an pentru a termina intervenţia la fântână, aceasta şi pentru că suprafaţa acesteia este una mare, de 362 de metri pătraţi, motivează Robu situaţia.

„Sunt bucuros să anunţ că va demara reabilitare fântânii din Dacia. Suntem în faza de a preda amplasamentul. Mă bucur că cetăţenii au avut încerdere în noi şi le spun că nu depinde de noi când începe şantierul. Totul e pregătit, în această săptămână va începe organizarea de şantier, să sperăm la vreme bună, această fântână să fie dată în funcţiune”, a declarat Nicolae Robu.

SDM aşteaptă să vină ploaia în zona Dacia

O altă ciudăţenie legată de Dacia, Robu a anunţat că Societatea de Drumuri Municipale aşteaptă … să vină ploaia în zona respectivă. Fără ploaie nu poate monta obstacole care să oprească urcarea autovehiculelor pentru a fi parcate pe trotuare, spune Nicolae Robu.
Conform primarului, cetăţenii din acea zonă s-au plâns că apa bălteşte pe trotuare în zona Dacia, iar cei de la SDM au decis că cea mai bună metodă ca să descopere unde e prost realizat trotuarul este să aştepte ploaia şi să vadă unde se fac bălţi, pentru a sparge şi reface acel trotuar. Iar pentru a realiza lucrările şi a avea acces utilajele nu poate monta barierele metalice care să împiedice urcarea vehiculelor pe acel trotuar.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

4 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago