Primăria Timişoara şi firma din Vâlcea desemnată să se ocupe de reabilitarea fântânii din parcul din Piaţa Dacia au avut nevoie de nu mai puţin un an de zile pentru a se mobiliza în vederea demarării lucrărilor efective. Câştigătorul a fost anunţat în martie 2019, iar primarul Nicolae Robu a anunţat că investiţia va începe doar în următoarele zile. El spune că nu e de vină pentru situaţia existentă.
Vom avea în sfârşit fântână cu jeturi şi beculeţe în zona Dacia! La fix un an de zile de la anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru realizarea investiţiei. În luna martie a anului trecut se anunţa societatea care va primi mai mult de jumătate de milion de lei pentru a se ocupa de apariţia jeturilor şi a beculeţelor respective https://debanat.ro/2019/03/peste-o-jumatate-de-milion-de-lei-pentru-reabilitarea-fantanii-ornamentale-din-zona-dacia_249390.html .
Marţi, Robu a anunţat că va demara organizarea şantierului la celebra fântână, inistând că el şi instituţia pe care o conduce nu are nicio vină că a durat un an de zile până are loc începerea şantierului. Firma din Vâlcea care va face lucrările are la dispoziţie nu mai puţin de un an pentru a termina intervenţia la fântână, aceasta şi pentru că suprafaţa acesteia este una mare, de 362 de metri pătraţi, motivează Robu situaţia.
„Sunt bucuros să anunţ că va demara reabilitare fântânii din Dacia. Suntem în faza de a preda amplasamentul. Mă bucur că cetăţenii au avut încerdere în noi şi le spun că nu depinde de noi când începe şantierul. Totul e pregătit, în această săptămână va începe organizarea de şantier, să sperăm la vreme bună, această fântână să fie dată în funcţiune”, a declarat Nicolae Robu.
SDM aşteaptă să vină ploaia în zona Dacia
O altă ciudăţenie legată de Dacia, Robu a anunţat că Societatea de Drumuri Municipale aşteaptă … să vină ploaia în zona respectivă. Fără ploaie nu poate monta obstacole care să oprească urcarea autovehiculelor pentru a fi parcate pe trotuare, spune Nicolae Robu.
Conform primarului, cetăţenii din acea zonă s-au plâns că apa bălteşte pe trotuare în zona Dacia, iar cei de la SDM au decis că cea mai bună metodă ca să descopere unde e prost realizat trotuarul este să aştepte ploaia şi să vadă unde se fac bălţi, pentru a sparge şi reface acel trotuar. Iar pentru a realiza lucrările şi a avea acces utilajele nu poate monta barierele metalice care să împiedice urcarea vehiculelor pe acel trotuar.
Primăria Timișoara reia procedurile pentru a putea finaliza lucrările la Școala Generală nr. 30. A…
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…