Administratie

Ploaia a stricat imaginea şantierului de la trotuarele Timişoarei. Nicolae Robu cere răbdare pentru că e „mobilizare în forţă”

Vremea ploioasă este de vină pentru imaginea proastă a şantierului de la trotuarele din zona centrală a oraşului, dar dacă vine soarele se va rezolva, spune primarul Nicolae Robu. De fapt, pe teren există o mobilizare în forţă, a mai spus acesta.

Mai trebuie să răbdăm puţin, spune Nicolae Robu, atunci când vorbeşte despre situaţia trotuarelor şi şantierul de reabilitare a acestora. De fapt, e doar o imagine creată de vremea ploioasă, atunci când cetăţenii văd cum e acolo unde trotuarele sunt sparte şi se aşteaptă instalarea celebrelor pavele mari.

„Noi continuăm să lucrăm în oraş, aşa cum este firesc, aţi văzut mobilizarea în forţă, Imaginea este că totul e spart totul, pe un areal foarte larg, mai ales în interiorul inelului 1, dar se vede că sunt echipe de lucrători peste tot. Deja se pot vedea progrese semnificative, acolo unde până ieri era pământ, era noroi, pentru că a şi plouat foarte mult, acum putem vedea terasamente pentru etapa următoare, adică montarea pavajelor. În curând vom ieşi din această situaţie”, insistă Robu.

Edilul şef evită să dea termene pentru momentul în care coşmarul strecuratului printre gropi, noroi şi maşini parcate se va încheia.

„Vedeţi că noi trebuie să facem faţă şi condiţiilor meteo nefavorabile. O să treacă, mai e foarte puţin de suportat. Depinde de vreme, dacă vremea va rămâne frumoasă cum este acum vor fi finalizate mai repede. Nu pot să iau angajamente legat de termene”, a mai spus acesta.

În ceea ce priveşte pavajul, plăcile necesare au sosit deja. Din păcate, acesta nu se instalează la fel de uşor cum era înainte, când se asfalta şi dintr-o dată se turnau sute de metri de trotuar deodată.

Marţi, Robu spunea că până în mai vor fi date jos toate cablurile de pe stâlpii din centrul oraşului. El subliniază că ulterior nu se vor mai acorda autorizaţii de spargere a trotuarelor, odată aceste cabluri coborâte fiind în subteran.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

4 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

4 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

6 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

7 ore ago