Sănătate

Controale DSP în spitale și în sectorul alimentar. Verificări la Maternitatea Odobescu: „Există materiale suficiente de protecție, dezinfectanți și testere”

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș desfășoară un program de control și inspecție, planificat cu scopul de a preveni riscurile de creare a focarelor de infecții cu COVID-19 în spitale și magazine din Timiș. Inspectorii au fost în control și la Maternitatea Odobescu și au găsit totul în regulă.

Sunt vizate toate spitalele, unitățile de deservire publică și cele care au legătură directă sau indirectă cu publicul.

Acțiunile de evaluare și monitorizare a siguranței medicale în aceste unități au fost deja planificate pentru perioada ce va urma sărbătorilor Pascale, pentru ca să fie prevenite și identificate potențialele apariții a focarelor de infecții, în contextul situației epidemiologice legată de noul coronavirus SARS-CoV-2”, transmit cei de la DSP Timiș.

Echipe mixte, compuse din inspectori de specialitate din partea DSP Timiș, împreună cu reprezentanți ai altor instituții de control, desfășoară acțiuni de verificare a modului de aplicare si respectare a activităților speciale impuse de situația de urgență, precizate prin normele speciale indicate de Ordonanțele Militare în vigoare.

Principalele categorii de unități vizate sunt:

  • unități sanitare cu paturi,
  • sectorul alimentar, care livrează pe comandă produse și preparate,
  • retaileri majori și magazine de proximitate,
  • unități din sectorul serviciilor,
  • unitățile de cazare, care sunt integrate programului de primire a cadrelor medicale și a persoanelor carantinate,
  • distribuitori en-gros și de aprovizionare a rețelelor de puncte comerciale,
  • prestatori de servicii de toate categoriile, în transporturi sau utilități publice.

„Sunt urmărite condițiile de desfășurare a activităților economice în care este deservit publicul, respectarea normelor igienico-sanitare în spațiile de producție și servicii, procedurile aplicate pentru monitorizarea și evaluarea stării de sănătate a personalului angajat, standardele de echipare a personalului cu materiale de protecție medicală”, transmit cei de la DSP Timiș.

Programul de control și inspecție, planificat cu scopul de a preveni riscurile de creare a focarelor de infecții cu noul coronavirus SARS-CoV-2, va fi desfășurat zilnic, cu mai multe grupe de lucru.

La Maternitatea Odobescu, care aparține de Spitalul Municipal Timișoara, inspectorii nu au găsit nimic în neregulă. Zilele trecute, cei de la DSP au aplicat o amendă de 10.000 de lei. Astăzi însă au găsit toate lucrurile în regulă, deși au fost în control neanunțat.

De asemenea precizăm faptul că se acordă o atenție deosebită Maternități Odobescu, unde a fost efectuat un control inopinat in urma căruia s-a constatat faptul ca s-au implementat circuite noi stabilite, că există materiale suficiente de protecție, dezinfectanți și testere pentru determinarea infecție cu SARS-COV-2. Nu s-au constatat neconformități care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale. Este in desfășurare testarea pacienților și se lucrează la anchetele epidemiologice”, transmite DSP Timiș.

La Maternitatea Odobescu au fost infectate cu COVID-19 peste 25 de paciente și cadre medicale în ultimele săptămâni, iar trei bebeluși au fost depistați pozitiv.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

O oră ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

3 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

5 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

5 ore ago