Realizarea educaţiei online, în mediul universitar şi preuniversitar, funcţionează, iar profesorii nu pot ajunge în şomaj tehnic, spune Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş şi rector al Universităţii de Vest Timişoara.
Marilen Pirtea afirmă că e normal să fie aşa, ca această categorie de bugetari să nu fie afectată de întreruperea temporară a slujbei, pentru că e mai important viitorul tinerilor decât problemele financiare.
„După reconsiderarea argumentelor raționale, a fost anunțată decizia guvernamentală prin care se prevede o excepție binevenită în cazul profesorilor, care nu vor intra în șomaj tehnic, cu o durata de 15 zile pe lună, în cadrul măsurii de prevenție epidemiologică, aplicabilă angajaților din instituțiile administrației centrale sau locale, ori din alte instituții publice”, anunță Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.
El afirmă că, în cazul exceptării profesorilor de la aplicarea măsurii de intrare în șomaj tehnic, nu este în discuție un considerent bugetar, profesorii au mai avut reduceri salariale, și nici despre protejarea viitoarelor lor pensii nu este vorba.
“Nici nu se pune în discuție dacă sunt sau nu fonduri pentru salarii, căci nu de aici provine îngrijorarea în domeniul educației, în timpul stării de urgență salariile urmând să fie plătite la timp, cu siguranță. În acest caz, al cadrelor didactice din preuniversitar și universitar, imperativul este de a proteja viitorul tinerilor, este vorba de un an din viața copiilor, pe care nimeni nu îl poate lua printr-o simplă restrângere a activității din învățământ”, subliniază deputatul liberal.
500 de mii de studenți și peste 2,8 milioane de elevi se află acum înscriși în procesul educațional instituționalizat la nivel național.
“O singură notă absentă în catalog, chiar și o singură situație de acest tip, datorată plecării profesorului în șomaj tehnic temporar, poate să conducă la înghețarea anului școlar pentru elev, o consecință absolut nedorită, care trebuie evitată sub orice formă. Decizia anunțată de prim-ministru este salutară și rațională, dascălii fiind primii care înțeleg necesitatea de a continua și finaliza în orice condiții anul școlar 2019-2020. Este important să ne protejăm cu orice preț viitorul, chiar și în aceste condiții limită, în care întreaga societate este afectată de măsurile ale stării de urgență epidemiologice”, conchide deputatul Marilen Pirtea.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…